η-γενοκτονία-των-ελλήνων-μέσα-από-τα-η-634843
ΔΗΜΟΙ | 22.09.2022 | 15:39

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων μέσα από τα Ημερολόγια Πολέμου του Αμερικανικού Ναυτικού»

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Η Γενοκτονία των Ελλήνων μέσα από τα Ημερολόγια Πολέμου του Αμερικανικού Ναυτικού» των Ρόμπερτ Σενκ και Σάββα Κοκτζόγλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 7.15 μ.μ στην κεντρική αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού «Γεώργιος Σακκάς» (Κιλικίας 51, Νίκαια). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν o Σάββας Κοκτζόγλου που έχει έρθει από την Αμερική όπου και ζει μόνιμα, και ο Βασίλης Μεϊχανετσίδης, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Γενοκτονολόγων (IAGS). Αποσπάσματα θα διαβάσει η Βερόνικα Λαχανά μέλος της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού και την εκδήλωση θα «ντύσουν» μουσικά οι: Μήδεια Χουρσουλίδου (τραγούδι), Αρετή Κόκκινου (κιθάρα- μαντολίνο), Δάφνη Μπινιάρη (κανονάκι –φλάουτο).

Η εκδήλωση θα γίνει με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα και την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και του Σ.Πο.Σ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.