Η Φιλοθέη «διώχνει» Δομή Μεταναστών – Προσφυγή στο ΣτΕ από κατοίκους

«Όχι» στη μεγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή του Αττικού Άλσους λένε 47 κάτοικοι της Νέας Φιλοθέης και των Τουρκοβουνίων, που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις για τη σύσταση δομής φιλοξενίας αιτούντων εθελούσια επιστροφή στην περιοχή του Αττικού Άλσους του Δήμου Αθηναίων, είναι παράνομες, καθώς αλλάζει η χρήση του τριώροφου ιδιωτικού κτιρίου που μισθώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ενώ μετατρέπεται από χρήση γενικής κατοικίας και γραφείων σε δομές φιλοξενίας μεταναστών, με αποτέλεσμα να επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο, κάτι που δεν είναι ανεκτό, τόσο από το Σύνταγμα όσο και από τη νομολογία του ΣτΕ, όπως σημειώνουν.

Παράλληλα, οι κάτοικοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος τεχνικής υπηρεσίας για την επίμαχη εγκατάσταση, καθώς φαίνεται να έχει αυθαίρετες κατασκευές.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΔΟΜ, ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ, ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ, ΦΙΛΟΘΕΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!