Η «επίθεση» του δήμου στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης

Στην περιληπτική προκήρυξη του ανοικτού διαγωνισμού προχωρά αύριο ο δήμος Θεσσαλονίκης που έχει σαν στόχο την αρχιτεκτονική επίθεση στις γειτονιές της πόλης. Πλατείες, γωνίες, δρόμοι και άλλα σημεία που σήμερα εμφανίζουν σημάδια εγκατάλειψης μπορούν να αναδειχτούν, κατόπιν προτάσεων που μπορούν να υποβάλουν αρχιτέκτονες, που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Τα σημεία της ανάπλασης μπορούν να προταθούν και από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, αλλά ο δήμος Θεσσαλονίκης, που συνεργάζεται στο συγκεκριμένο διαγωνισμό με το ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, «δίνει» ορισμένες κατευθύνσεις, ενώ προτείνει και συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες όμως δεν είναι δεσμευτικές για τους αρχιτέκτονες.

«Ο διαγωνισμός αφορά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, μέσω της αξιοποίησης του δημόσιου χώρου και της ανάκτησης των »ανενεργών» χώρων του αστικού ιστού. Στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας και της εικόνας της πόλης, καθώς και την »επαναφορά» της έννοιας της γειτονιάς στην πόλης», τονίζει ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.

Οι τελικές προτάσεις θα κατατεθούν στις 2 Νοεμβρίου, ενώ προβλέπεται να δοθούν πέντε βραβεία ύψους 5.000 ευρώ το καθένα, καθώς και εξαγορά πέντε προτάσεων (ύψους 1.000 ευρώ η καθεμία).

ΠΗΓΗ: «Αγγελιοφόρος»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]