η-διοίκηση-του-δήμου-θεσσαλονίκης-παρ-1076501
ΔΗΜΟΙ | 01.10.2022 | 12:30

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης παρέα με εκπρόσωπο του ναζιστή Κασιδιάρη

Σε αλιέα και… ακροδεξιών αναδεικνύεται η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς δήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν έχουν πρόβλημα να συνυπάρχουν σε εκδήλωση με εκπρόσωπο του κόμματος του καταδικασμένου ναζιστή Κασιδιάρη. Συνέβη στις 21 Σεπτεμβρίου, όταν ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Πέτρος Λεκάκης παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν εκδήλωση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Κουριαννίδη για… την πόλη τού αύριο. Και πολλοί ανατρίχιασαν…

Ποιος είναι ο κ. Κουριαννίδης που εξελέγη σύμβουλος με την παράταξή του «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική»; Θα αρκούσε η αναφορά του συναδέλφου Δημήτρη Ψαρρά, πως «ο Κουριαννίδης έγινε γνωστός το 2010, όταν ο Καρατζαφέρης ζήτησε από τον Άδωνη Γεωργιάδη (τότε γραμματέα του ΛΑΟΣ) και τον Μάκη Βορίδη (τότε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο) να τον διαγράψουν επειδή επέμενε να προπαγανδίζει το βιβλίο του πατρός Πλεύρη» («Εφ.Συν.» 25.5.2020, «Η κυβέρνηση καλύπτει τον ισλαμόφοβο διοικητή»). Ή το σπαρταριστό ρεπορτάζ «Μεταξύ εθνικοσοσιαλισμού και εθνικοσουρεαλισμού» (Ιός, «Ελευθεροτυπία», 10/4/2010).

Από τα νεότερα, θα έφτανε η αναφορά στο γεγονός ότι ο κ. Κουριαννίδης ήταν ο μόνος που δεν ψήφισε για μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Μίκη Θεοδωράκη ή οι προχθεσινοί επινίκιοι πανηγυρισμοί του για την επιτυχία της νεοφασίστριας Μελόνι στην Ιταλία.

Ο Γ. Κουριαννίδης με τον Πέτρο Δημητριάδη («Εθνικό Κόμμα Έλληνες»)

Με χαρά ο κ. Κουριαννίδης ενημερώνει ότι στην ημερίδα για την «Πόλη τού Αύριο» συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Νικόλαος Βασιλειάδης (πρόεδρος της «Ελεύθερης Πατρίδας»), ο Πέτρος Δημητριάδης («Εθνικό Κόμμα Έλληνες»), ο Χρήστος Αναστασίου (μετέφερε τον χαιρετισμό του Π. Κουρτζίδη, προέδρου της «Ελληνικής Ανατροπής»), ο Χρήστος Θανάσαινας (αντιπρόεδρος του «Κόμματος ΑΜΕΑ»), ο Ηλίας Κωστόπουλος («Νέα Δεξιά») και ο Δημήτριος Νταπούλιας (μετέφερε τον χαιρετισμό του Πρόδρ. Εμφιετζόγλου, προέδρου της «Πατριωτικής Ένωσης»), καθώς και ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Κιλτίδης. Επίσης, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Μακεδονίας – Θράκης Αποφοίτων ΣΜΥ Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Φοιτητικής Ενώσεως Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ) Φιλόθεος Κεμεντσετζίδης και η γ.γ. της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης Αθηνά Τοτοκώτση. Και φυσικά, κεντρική θέση στο «άλμπουμ» της εκδήλωσης καταλαμβάνουν οι φωτογραφίες του δημάρχου (οι σχέσεις του με τη Ν.Δ. είναι γνωστές) και του κ. Λεκάκη (που εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ). Μείναμε μόνο με την απορία τι ακριβώς είπαν στους χαιρετισμούς τους, τι ευχήθηκαν, τι πόλη ονειρεύονται για το αύριο με τέτοια παρέα;

«Αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο και απαράδεκτο, είναι κρίμα για την πόλη, άδικο για την ιστορία της, τους αγώνες για τη δημοκρατία», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η Έλλη Χρυσίδου, σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», σημειώνοντας πως «πρόκειται για πολιτική, ιδεολογική κατάπτωση της διοίκησης. Κι αν για τον δήμαρχο ξέραμε ότι προέρχεται από τη Δεξιά και ψαρεύει στην Ακροδεξιά, αναρωτιέμαι, ο πρόεδρος του συμβουλίου πού ανήκει;».

Σε δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σωτήρης Ζαριανόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «με τη συμμετοχή τους στη σύναξη του ακροδεξιού Κουριαννίδη, όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων “αστέρων” της Ακροδεξιάς και εκπρόσωποι του “κόμματος” του έγκλειστου ναζιστή εγκληματία Κασιδιάρη: α) νομιμοποιούν πολιτικά τον τελευταίο και θυμίζουν φωτογραφίσεις του με εκπροσώπους πολλών κομμάτων, β) χαϊδεύουν προεκλογικά ακροδεξιά ακροατήρια και φασιστικές δυνάμεις και φουσκώνουν τα πανιά των ναζιστών χρυσαυγιτών που έδειξαν και σήμερα στο Εφετείο Αθηνών το εγκληματικό πρόσωπό τους».

«Νομίζω ότι καμιά μας δεν εξεπλάγη στο άκουσμα αυτής της είδησης», αναφέρει σε δήλωσή της η Λουκία Αργυριάδου, σύμβουλος από την «Πόλη Ανάποδα», σημειώνοντας ότι «ο κ. Ζέρβας τον τελευταίο καιρό αναλώνεται σε απέλπιδες προσπάθειες να μας πείσει ότι η Θεσσαλονίκη αναπτύσσεται στα χέρια του, τη στιγμή που κυριολεκτικά καταρρέει σε κάθε βροχόπτωση. Η κοινωνική δυσαρέσκεια δεν άργησε να μεταφραστεί σε πολιτικό “φάγωμα” εντός της Διοίκησης, το οποίο μάλιστα επεκτείνεται προεκλογικά και στη “δεξιά πολυκατοικία”. Ο κ. Ζέρβας, λοιπόν, αναζητά καινούργιους πολιτικούς συμμάχους και πού αλλού να τους βρει παρά στα πάντα πρόθυμα ακροδεξιά δεκανίκια».

πηγή: efsyn.gr