Η Αθήνα… τρώει τους καλλιτέχνες της – Ποιοι προηγήθηκαν του Αντώνη Καφετζόπουλου και ποιοι έπονται

Η παραίτηση του ηθοποιού Αντώνη Καφετζόπουλου τόσο από τη θέση του αντιδημάρχου όσο και από αυτή του δημοτικού συμβούλου Αθηναίων προκάλεσε πολλές συζητήσεις τόσο εντός όσο και εκτός δήμου. Στους λόγους της παραίτησής του έχει αναφερθεί εκτενώς η aftodioikisi.gr. Ωστόσο, ο Αντώνης Καφετζόπουλος δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος της τέχνης που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς την πολιτική του καριέρα από το Δήμο Αθηναίων αλλά, τελικώς, προτίμησε να επανέλθει στα γνωστά του λημέρια της τέχνης και να αφήσει κατά μέρος την πολιτική.

Είχαν προηγηθεί:

-Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ο οποίος στις 8 Οκτωβρίου του 2015 δήλωνε ότι αποχωρεί από το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας στο οποίο είχε εκλεγεί το Μάιο του 2104 με την παράταξη του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, λόγω της έλλειψης αποφασιστικών αρμοδιοτήτων στο δήμο σε νευραλγικούς τομείς της πρωτεύουσας, τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου οι παρατάξεις, την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τα δημοτικά διαμερίσματα, με αποτέλεσμα το δημοτικό συμβούλιο να ασχολείται ακόμη και με ήσσονος σημασίας θέματα κ.ά.

-Η, επίσης, συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη η οποία είχε εκλεγεί με την παράταξη του δημάρχου Γιώργο Καμίνη στις εκλογές του 2010 αλλά σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως δημοτικού συμβούλου αλλά και ως προέδρου του δημοτικού ραδιοφώνου «Αθήνα 984», στις 28 Νοεμβρίου 2011, προτίμησε να υποβάλει την παραίτησή της και από τις δύο θέσεις. για «σοβαρούς επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους».

Φαίνεται, δε, πως το κακό θα… τεταρτώσει καθώς, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, τον Αντώνη Καφετζόπουλο, είναι πιθανόν να ακολουθήσει στην έξοδο από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας η συγγραφέας Μάρω Δούκα, η οποία εξελέγη στις εκλογές του 2014 με την «Ανοιχτή Πόλη».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ, ΓΑΛΑΝΑΚΗ, ΔΟΥΚΑ, ΚΑΛΛΤΕΧΝΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!