Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει ότι αστυνομικοί του Δ. Αθηναίων προπηλάκισαν γονείς

Η 15η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων σημαδεύτηκε από την αποχώρηση της Ανοιχτής Πόλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα με αφορμή όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του ΔΣ, η Ανοιχτή Πόλη, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «…οι δυσάρεστες εκπλήξεις, που αφορούν την  νοοτροπία της διοίκησης του κ. Καμίνη, δε σταματούν εδώ. Κατά την αποχώρησή μας από το κτίριο του Δήμου, ανακαλύψαμε ότι με βίαιο τρόπο είχε παρεμποδιστεί η είσοδος στο Δ.Σ., γονέων  που είχαν έρθει για να διαμαρτυρηθούν και να καταθέσουν την εμπειρία τους για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στους παιδικούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου. Οι γονείς  κατήγγειλαν βίαιη απώθηση και ξυλοδαρμό από τις δυνάμεις φύλαξης του κτιρίου και από άντρες με πολιτικά, τη στιγμή μάλιστα που εμείς βάζαμε εκτός ημερησίας διάταξης, το ζήτημα των τραγικών ελλείψεων γευμάτων και διατροφής, προσωπικού και υλικών στους Παιδικούς σταθμούς.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής διαχείρισης και αυταρχισμού, αξίζει να σημειώσουμε και τη στάση της δημοτικής αρχής, στο ζήτημα των σχολικών καθαριστριών (8ο θέμα της ημερήσιας διάταξης), που ζητούν την επέκταση της σύμβασης εργασίας τους και τη μονιμοποίησή τους. Την ίδια στιγμή, δηλαδή, που ο Δήμος ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ σε  δευτερεύουσες και επικοινωνιακές  δράσεις, από την  άλλη δεν παίρνει την πολιτική ευθύνη διασφάλισης της εργασίας των ήδη εργαζομένων σχολικών υπαλλήλων καθαριότητας…»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΓΟΝΕΙΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ


Αφήστε μια απάντηση