Η «ανεξάρτητη» δήμαρχος ξεπουλάει μέχρι και σχολικά μαθήματα σε ιδιώτες - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
20
Ιανουάριος
Back

Η «ανεξάρτητη» δήμαρχος ξεπουλάει μέχρι και σχολικά μαθήματα σε ιδιώτες

Σφοδρή επίθεση στην δημοτική αρχή Πεντέλης, εξαπολύει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, με αφορμή την απόφαση της να εκχωρήσει μάθημα της δημόσιας εκπαίδευσης σε ιδιώτες!

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της, σημειώνει:

Αφού δεν έχει αφήσει καμιά σχεδόν υπηρεσία του Δήμου που να μην έχει παραχωρήσει σε ιδιώτες, η δημοτική αρχή ξεπουλάει τώρα και το μάθημα του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού!

Με μια απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η παράταξη της κ. Κεχαγιά προχωρά στην εκποίηση του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Λύκειο Μελισσίων. Η Διοίκηση του Δήμου ξεπουλά το μέλλον των παιδιών μας το σε ιδιωτική εταιρία, έναντι του ποσού των 122.760 ευρώ! Τόσο φαίνεται να κοστολογεί η δήμαρχος και η παράταξή της το μέλλον των παιδιών.

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής δε μας προκαλεί καμιά εντύπωση! Άλλωστε δεν έχει περάσει καιρός που η δημοτική αρχή έδειξε δείγματα γραφής δίνοντας εργολαβίες αποκομιδής απορριμμάτων, υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης σε ιδιωτικές εταιρίες αντί να καλύψει τις ανάγκες αυτές προσλαμβάνοντας μόνιμο προσωπικό σταθερής δουλειάς, απαιτώντας αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για ακόμα μια φορά η κατά τα άλλα «ανεξάρτητη» δήμαρχος υλοποιεί πλήρως τις κατευθύνσεις της ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βάζει τις επιχειρήσεις μέσα στα σχολεία για να κάνουν «μπίζνες» παίζοντας με το άγχος των παιδιών και των γονιών.

Πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης είναι ότι η γνώση θα πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους και ενιαία.

Απαιτούμε:

– επαγγελματικό προσανατολισμό με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι με τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

– παροχή ολόπλευρης γνώσης ενιαία και σε όλους τους μαθητές, την αποφυγή , την αποφυγή της αποσπασματικότητας, την εργασιακή ετοιμότητα κάθε μαθητή έως την ενηλικίωσή του, ώστε να μπορεί να επιλέξει σχετικά πιο ελεύθερα αν θα συνεχίσει στην Ανώτατη, την Επαγγελματική ή αν άμεσα θέλει να μπει στην παραγωγή.

-Άμεσες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων όλων των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!