Η ανεργία στη συνάντηση Σκοτινιώτη-Συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλίας

Στην ανάγκη να διαμορφωθεί ένα σταθερό δίκτυο συνεργασίας των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής, έτσι ώστε μέσα από την ανταλλαγή προτάσεων και ιδεών να υλοποιηθούν δράσεις που θα συμβάλλουν στην άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, στην ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, συμφώνησαν ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδας κ.Ευρυπίδης Δοντάς, σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημαρχείο. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΒΘΚΕ  Απόστολος Παπαδούλης ο Αντιπρόεδρος  Νίκος Τσαούτος και ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης και Δημοτικής Αστυνομίας Δημ. Δερβένης.

Ο κ. Σκοτινιώτης συζήτησε με τα στελέχη του ΣΒΘΚΕ για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι τοπικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις, εξαιτίας των οδυνηρών συνεπειών από την οικονομική κρίση, και τους ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την εκπόνηση ενός Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης, προκειμένου η πόλη του Βόλου να αποφύγει τον κίνδυνο ενός δεύτερου κύκλου αποβιομηχάνισης, μετά από αυτή της δεκαετίας ’85 – ’95.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου συμφώνησαν με την πρωτοβουλία, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι μπορεί να προκύψουν προτάσεις που θα συμβάλλουν στην άμβλυνση των προβλημάτων. Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν να συμμετέχει ο ΣΒΘΚΕ στην ομάδα εργασίας που θα δημιουργηθεί από εκπροσώπους των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων (Δήμος Βόλου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Εργατικό Κέντρο, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας, Επιμελητήριο κ.α.), η οποία θα αναλάβει να επεξεργαστεί συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων, αιτημάτων και διεκδικήσεων, που θα απαντά στοχευμένα στα προβλήματα της εποχής.

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ


Αφήστε μια απάντηση