Categories: Δήμοι

Γραφείο Στήριξης Ανέργων: Νέα υποστηρικτική δομή από τον Δήμο Σερρών

Στη λειτουργία Γραφείου Στήριξης Ανέργων προχωρά ο Δήμος Σερρών για την ενίσχυση της απασχόλησης και της σύζευξη της ζήτησης και της προσφοράς εργασίας, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Σωτηρίας Πάνου – Αναστασιάδου.

«Το Γραφείο Στήριξης Ανέργων αποτελεί μία νέα δωρεάν υπηρεσία του Δήμου μας, με την οποία υλοποιούμε μία ακόμη προεκλογική μας δέσμευση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Στόχος του Γραφείου Στήριξης Ανέργων, το οποίο λειτουργεί στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σερρών, είναι η σύζευξη της ζήτησης και της προσφοράς εργασίας μέσω της ενίσχυσης των μηχανισμών πληροφόρησης των Δημοτών για τις θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις που λειτουργούν στον Δήμο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Με τη νέα υπηρεσία υποστηρίζουμε σε επίπεδο πληροφόρησης και συμβουλευτικής τους άνεργους με έμφαση σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως νέοι άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία και χρόνια προβλήματα υγείας, μακροχρόνια άνεργοι, ΡΟΜΑ κ.α.».

Συγκεκριμένα, η νέα υπηρεσία συνδυάζει τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με τα χαρακτηριστικά των ανέργων Δημοτών, μέσω μίας καινοτόμας εφαρμογής, η οποία αποτυπώνει τη συνολική εικόνα όλων των διαθέσιμων θέσεων εργασίας σε οποιονδήποτε τομέα.

Παράλληλα, στην εφαρμογή καταχωρούνται από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Γραφείου Στήριξης Ανέργων βασικά χαρακτηριστικά του εργασιακού προφίλ, των δεξιοτήτων και της εμπειρίας των ενδιαφερόμενων, ώστε να πραγματοποιηθεί η σύνδεση των υποψήφιων εργαζόμενων με τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, το Γραφείο Στήριξης Ανέργων παρέχει δωρεάν υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής για τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής, την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης επιδοτούμενα ή μη κ.α.

«Προτεραιότητά μας στη Δημοτική Αρχή είναι η συνεχής ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου με τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και δομών για την στήριξη των συνδημοτών μας, που έχουν ανάγκη, ταυτόχρονα με τη βελτίωση των υφιστάμενων κοινωνικών δομών και δράσεων», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

Στη συνέχεια, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της καινοτόμας εφαρμογής για την πρόσβαση των ανέργων στην αγορά εργασίας και σημείωσε ότι: «Το Γραφείο Στήριξης Ανέργων έρχεται με μία σειρά δράσεων να καλύψει τρεις πυλώνες: την εργασιακή απασχόληση, την αυτοαπασχόληση και την κοινωνική ασφάλιση».

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται καθημερινά στις υπαλλήλους που υποστηρίζουν το Γραφείο Στήριξης Ανέργων:

Βαΐα Αγαθανάση, Γραφείο 125 στο Διοικητήριο, τηλ.2321350549
Χρυσάνθη Μιχαλάκη, Γραφείο 117 στο Διοικητήριο, τηλ.2321350028
Αικατερίνη Γκόγκα, Παράρτημα ΡΟΜΑ, Ανατολικής Θράκης 5, τηλ.2321066415

Comments are closed.


Recent Posts

Σγουρός για Πατούλη: Έβαλε σε «γύψο» το περ. συμβούλιο για να κάνει απευθείας αναθέσεις

Δριμεία επίθεση στις συνεχείς παρανομίες και την αντιθεσμική στάση του Γιώργου Πατούλη αλλά και στην αδράνεια που επιδεικνύει η κυβέρνηση…

9 λεπτά ago

Κατώτατος μισθός: Πώς διαμορφώνονται τα δώρα μετά την αύξηση

Από την 1η Απριλίου ξεκινά να εφαρμόζεται η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου για πλήρη απασχόληση…

17 λεπτά ago

«Έφυγε» ο «Νέστορας της Αυτοδιοίκησης» Τάσος Χρονάς

Ένας γνήσιος λαϊκός αγωνιστής, ένας άνθρωπος που στάθηκε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο και συνταξιούχο, διεκδικώντας από την εξουσία, δίκαιη…

24 λεπτά ago

Έρχονται αποζημιώσεις έως 2.000 ευρώ για διακοπές ρεύματος άνω των 72 ωρών

Αποζημιώσεις έως 2.000 ευρώ για διακοπές ρεύματος άνω των 72 ωρών εξαιτίας ακραίων καιρικών συνθηκών, θα προβλέπει νέο ρυθμιστικό πλαίσιο.…

34 λεπτά ago

ΔΝΤ: Οι ισχυρές χώρες να βοηθούν όσες έχουν κρίσεις χρέους

Οι χώρες που βρίσκονται συγκριτικά σε ισχυρότερη δημοσιονομική θέση θα έπρεπε να βοηθούν όσες είναι σε πιο ευάλωτη θέση από…

37 λεπτά ago

Βελόπουλος: “Θέλω να κυβερνήσω, όχι να συγκυβερνήσω”

Κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία απέρριψε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ. «Τον…

44 λεπτά ago