Γουρδομιχάλης: Καμία ανησυχία για το έργο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού

«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το έργο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού, ωστόσο είναι επιτακτική ανάγκη η κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου μεγάλης κλίμακας στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης , απαντώντας σε  δημοσίευμα που αφορά στον αποκατεστημένο ΧΑΔΑ και στα προβλήματα συνέπεια της σφοδρής βροχόπτωσης της 22.02.2013.

Συμφωνα με την σχετική ανακοίνωση από το πόρισμα αυτοψίας της επιβλέπουσας Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγ. Βαρβάρας, διαπιστώθηκε ότι στο αποκατεστημένο τμήμα του ΧΑΔΑ οι μετρήσεις ήταν στα φυσιολογικά επίπεδα, οι ζημιές από τη βροχόπτωση δεν είχαν την οποιαδήποτε επίπτωση από άποψη ακτινοπροστασίας, ενώ οι επουσιώδεις και μικρής κλίμακας ζημιές έχουν ήδη αποκατασταθεί και επομένως δεν συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας.

«Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, γεγονός που πιστοποιείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ως αυτοδιοίκηση, με προσπάθεια και υπευθυνότητα, καταφέραμε να μετατρέψουμε ένα χώρο με αυξημένη ραδιενέργεια, που δημιουργήθηκε επί είκοσι χρόνια ανοχή κρατικών υπηρεσιών, σε ένα χώρο χωρίς επικινδυνότητα. Παραμένει όμως επιτακτική ανάγκη η κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου μεγάλης κλίμακας στην ευρύτερη περιοχή, με στόχο την αποτελεσματική προστασία των υποδομών των δεκάδων επιχειρήσεων του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού, του Σταθμού Μεταφόρτωσης, του ΠΕΣΥΔΑΠ, των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά και της ασφάλειας των εργαζομένων σ’ αυτές. Ο ΠΕΣΥΔΑΠ θα συνεχίσει να πιέζει τους αρμόδιους προς αυτή τη κατεύθυνση.», τόνισε ο κ. Γουρδομιχάλης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ, ΧΑΔΑ ΣΧΙΣΤΟΥ


Αφήστε μια απάντηση