Γκιουλέκας: Η Θεσσαλονίκη «βρομά και να ζέχνει» λόγω της ανικανότητας Μπουτάρη

«Αυτά δεν γίνονται ούτε από παιδιά της πρώτης Δημοτικού»!… Με αυτά τα λόγια, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη» Κώστας Γκιουλέκας περιέγραψε -κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου- την «πλήρη ανικανότητα της διοίκησης Μπουτάρη», όπως χαρακτηριστικά είπε, «να διαχειριστεί ακόμη και τα βασικά ζητήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Διαβάζοντας αποσπάσματα του εγγράφου με το οποίο το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε το αίτημα του δήμου για έγκριση ποσού 2.300.000 ευρώ για επισκευή του στόλου των απορριμματοφόρων, κατήγγειλε την πρωτοφανή διαδικασία που ακολουθήθηκε από τη διοίκηση, με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη «να βρομά και να ζέχνει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Γκιουλέκας ζήτησε από το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Παππά να ενημερώσουν το δημοτικό συμβούλιο για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το φλέγον για την πόλη ζήτημα της επισκευής των απορριμματοφόρων, «τα οποία η δημοτική Αρχή ανέθεσε, χωρίς την απαιτούμενη έγκριση, σε ιδιώτη, ο οποίος τώρα, και αφού τα επισκεύασε, δεν τα παραδίδει αν δεν πληρωθεί».

Περί Ryan Air…

Επαναφέροντας το θέμα της προνομιακής αποκλειστικής επιδότησης της αεροπορικής εταιρeίας Ryan Air με 350.000 ευρώ ετησίως που υπέγραψε ο Γιάννης Μπουτάρης, ως πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού, «και που ζημίωσε ανυπολόγιστα τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό, αφού άλλες αεροπορικές εταιρίες όπως η British και η Alitalia διέκοψαν γι’ αυτό το λόγο τις πτήσεις τους από και προς την Θεσσαλονίκη, ο Κ.Γκιουλέκας αναρωτήθηκε τι άλλαξε τώρα και ξαφνικά ο Γ. Μπουτάρης», κατήγγειλε αυτή τη συμφωνία.

«Καταγγέλλω την καταγγελία του δημάρχου. Την προηγούμενη φορά μου έκλεισε τα μικρόφωνα όταν αποκάλυψα το θέμα της προνομιακής μεταχείρισης. Τώρα, αφού προξένησε ανυπολόγιστη ζημιά στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα που απομονώθηκε αεροπορικά από άλλες εταιρίες, τώρα, που δεν έχει να πληρώσει τα χρήματα τα οποία συμφώνησε, καταγγέλλει τη συμφωνία με την Ryan air που έκανε μόνος του. Ζητώ μια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη δίκη με την υπεξαίρεση

Ο Κώστας Γκιουλέκας σε σχέση με τη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο οικονομικών να δηλώσουν το ακριβές ποσό που λείπει από τα ταμεία του δήμου, χωρίς τις προσαυξήσεις.

Επίσης, για άλλη μια φορά, ζήτησε τις μετρήσεις τηλεθέασης και ακροαματικότητας των Δημοτικών Μέσων τις οποίες ως τώρα δεν έχει παραδώσει στην παράταξή του η διοίκηση ενώ κατήγγειλε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να υποχρεώσει τους εργαζόμενους στα δημοτικά μέσα να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις κάτι που θα τους χωρίσει σε πατρικίους και πληβείους ανάλογα με το πόσο αρεστοί είναι κάποιοι στη διοίκηση.

 

Διαβάστε επίσης:
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Δικαιωθήκαμε για το «στημένο» διαγωνισμό Μπουτάρη
Μανουσαρίδης: Δικαίωση για στημένο διαγωνισμό

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!