Γιορτή ανακύκλωσης στα σχολεία της Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας, σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» έχει θέσει σε εφαρμογή Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο οποίο δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του Δήμου να ανακυκλώσουν άδειες συσκευασίες, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης του προγράμματος ώστε να γίνει σε όλους συνείδηση και πρακτική η ανακύκλωση, ο Δήμος Καλλιθέας, καλεί δημότες και μαθητές να γνωρίσουν το Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται η «Μεγάλη Γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Καλλιθέας» η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Μαρτίου 2016 έως τις 22 Απριλίου 2016 και περιλαμβάνει μεγάλο διαγωνισμό στον οποίο θα συμμετάσχουν όλα τα σχολικά τμήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καλλιθέας.

Οι μαθητές των σχολείων θα επιστρέφουν για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργεί στα όρια του Δήμου Καλλιθέας με Πρώτο Έπαθλο, για το σχολικό τμήμα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή, ένα διαδραστικό πίνακα Turbo-XM-75 και με Δεύτερο Έπαθλο, το σχολικό τμήμα με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή, ένα Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, Turbo –Xsphere E 550 Desktop.

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση ξεκινάει από τα σχολεία μας και οι μαθητές τους γίνονται πρεσβευτές της προσπάθειας μας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!