γιώργος-ορφανός-άκουγα-τον-κ-ζέρβα-κ-382001
ΔΗΜΟΙ | 21.07.2020 | 13:51

Γιώργος Ορφανός: «Άκουγα τον  κ. Ζέρβα και αναρωτιόμουν αν ζούμε στην ίδια πόλη»

«Δεν θα ασκούσα κριτική στον δήμαρχο, αν με τον έντυπο απολογισμό που μας μοίρασαν και με τις ομιλίες τους Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι, δεν προσπαθούσαν χθες να μας πείσουν ότι σε τέσσερις μήνες έκαναν θαύματα. Τους άκουγα και αναρωτιόμουν αν ζούμε στην ίδια πόλη…»

Αυτό τόνισε ο πρώην βουλευτής και νυν επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Ορφανός, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος», με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία ανέβηκαν οι τόνοι, με αφορμή τον απολογισμό τετραμήνου που παρουσίασε η Διοίκηση του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα.

«Κανείς δεν αναιρεί προσπάθειες που γίνονται» πρόσθεσε μεταξύ άλλων. «Όμως σε τέσσερις μήνες δεν μπορεί μια προσπάθεια να έχει τα αποτελέσματα που θέλουν να μας πουν. Γίνεται μια προσπάθεια στην καθαριότητα. Το δέχομαι. Πέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα; Όχι δεν το πέτυχαν. Μπορεί και εύχομαι να το πετύχουν σε μερικούς μήνες. Και γενικά αυτό που είπα είναι πως ο Δήμαρχος ξεκίνησε λανθασμένα. Αντί να συνεργαστεί με παρατάξεις και να κάνει μια συμπαγή ομάδα, ξαφνικά άλλαξε κατεύθυνση και άρχισε να λεηλατεί τις άλλες παρατάξεις παίρνοντας πρόσωπα, με όρους συναλλαγής. Πολιτικής συναλλαγής.»

Για τον ποδηλατόδρομο της Λεωφόρου Νίκης, ο κ. Ορφανός μεταξύ σημείωσε.

«Κι εμείς είχαμε πρόγραμμα για δράσεις που θα ενίσχυαν τη χρήση του ποδηλάτου στη ζωή μας στην πόλη. Δράσεις όμως μελετημένες. Δεν μπορώ να δεχτώ ως μηχανικός, με δήμαρχο μηχανικό, ότι χωρίς να μελετήσω τις επιπτώσεις αυτής της λύσης στο κυκλοφοριακό της πόλης, θα το εφαρμόσω ως τον Νοέμβριο κι αν μου βγει, μου βγήκε. Δεν είναι πρόταση αυτή. Δεν το θεωρώ λογικό. Αν δεν κάνουμε μια προετοιμασία σε ισχυρό βαθμό, στο 70% – 80% του αποτελέσματος,  εκ των προτέρων το υποσκάπτουμε. Κι αν το κάνεις την εποχή που δεν έχεις κίνηση, δεν καταλαβαίνεις τις επιπτώσεις. Αυτές θα τις καταλάβουμε το φθινόπωρο.»

Για το έργο του Μετρό εξέφρασε φόβο για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος μετά και την κατάθεση των σχετικών προσφυγών στο ΣτΕ:

«Ασφαλώς το φοβάμαι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να κληθούν να επιστρέψουν 700-800 εκατομμύρια ευρώ στην Ε.Ε. για ένα έργο που δεν έχουμε δει. Και θα φταίνε όλοι μαζί, όποια στάση κι αν έχουν στο θέμα του Σταθμού Βενιζέλου.»