Για «παλικαρισμούς των Σκοπίων» έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
9
Δεκέμβριος
Back

Για «παλικαρισμούς των Σκοπίων» έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στη στρατηγική σημασία της Θεσσαλονίκης, τον ρόλο που καλείται να παίξει στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στα έργα που είναι απαραίτητα στην πόλη και το αναπτυξιακό της σχέδιο, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση του Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Ντράκαν Νίκολιτς, για την εκμετάλλευση από το κράτος των Σκοπίων ορισμένων συμβόλων του ελληνισμού δήλωσε «από τη δική μας πλευρά αντιμετωπίζουμε τη συγκεκριμένη πολιτική των Σκοπίων με απόλυτη σταθερότητα, ηρεμία και ψυχραιμία. Παρακολουθούμε τις παράλογες ενέργειες του γειτονικού μας κράτους και η θέση μας είναι σταθερή. Να συμφωνήσουμε σε μια ονομασία κοινής αποδοχής που θα αποτελέσει και την προϋπόθεση για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και στην ευρωπαϊκή ένωση». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «όταν συνεχίζουν να ασχολούνται με τον Μέγα Αλέξανδρο, το Λευκό Πύργο και με διάφορους ανιστόρητους χάρτες, τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων προκαλεί με τους γνωστούς παλικαρισμούς της, τότε δεν έχουν καμία ελπίδα εισόδου στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια», ενώ κατέληξε σημειώνοντας ότι “η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική τους για το μέλλον των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια και κυρίως όσον αφορά την ευρωπαϊκή πορεία και την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!