Γερουλάνος για ΔΣ Αθηναίων: Αντισυνταγματικό να μην μετέχουν οι ανεμβολίαστοι - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back
ημερήσια διάταξη

Γερουλάνος για ΔΣ Αθηναίων: Αντισυνταγματικό να μην μετέχουν οι ανεμβολίαστοι

Επιστολή σχετικά με την επερχόμενη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων απέστειλε προς τον δήμαρχο ο Παύλος Γερουλάνος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ».

Όπως τονίζει, “η παράταξή μας, ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού για την προστασία από τον Covid 19. Όμως, αυτό δεν γίνεται να προκαλεί περιορισμούς και αποκλεισμούς στις δημοκρατικές διαδικασίες. Θεσμοί, όπως ο μεγαλύτερος Δήμος της Ελλάδας χρειάζεται να βρίσκουν λύσεις ώστε να μην επηρεάζεται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.”

Παρακάτω η επιστολή του επικεφαλής της παράταξης προς τον Δήμαρχο σχετικά με την επερχόμενη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Στην πρόσκληση για τη 16η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5 Σεπτεμβρίου 2021 αναφέρετε πως μπορούν να μετάσχουν μόνον οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες Δημοτικοί Σύμβουλοι σύμφωνα με σχετική ΚΥΑ. Η παράταξή μας υποστηρίζει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού για την προστασία από τον Covid19 αλλά παράλληλα πιστεύουμε πως ο αποκλεισμός από την εκλογική διαδικασία για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τυχόν ανεμβολίαστων συναδέλφων παραβιάζει βασικές αρχές του Συντάγματος τη στιγμή που θα μπορούσαν όλοι οι συνάδελφοι να προσέλθουν προσκομίζοντας αρνητικά μοριακά ή rapid τεστ, τα οποία η ελληνική Κυβέρνηση αποδέχεται για την προσέλευση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες και για την αεροπορική ή ακτοπλοϊκή μετακίνησή τους.

Ως ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας θα έπρεπε να επισημαίνουμε και να συμβάλλουμε στη διόρθωση λαθών της κεντρικής Κυβέρνησης και όχι να ακολουθούμε τυφλά τις όποιες οδηγίες μας έρχονται ειδικά όταν εμπεριέχουν εξόφθαλμα ατοπήματα.

Ως εκ τούτου εμείς δεν θα συμμετάσχουμε στη διαδικασία, εάν δεν βρείτε τρόπο να διασφαλίσετε τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων Δημοτικών Συμβούλων που επιθυμούν να μετάσχουν.

Με εκτίμηση

Παύλος Γερουλάνος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ».

 

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!