Γέμισε σκουπίδια η Λέσβος, τα μαζεύουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι

Πνιγμένο στα σκουπίδια είναι το νησί της Λέσβου, λόγω της απεργίας των εργαζομένων, στο πλαίσιο των δράσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και της έλλειψης πετρελαίου στα απορριμματοφόρα. Η κατάσταση είναι τόσο τραγική (τα σκουπίδια… πάνε ακόμα και… σχολείο!!!), ώστε να αναγκαστεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ηλίας Κουνιαρέλλης συγγνώμη από τους πολίτες.

Πάντως ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου «θέλοντας να δείξει ότι αντίπαλος μας δεν είναι οι δημότες, αλλά η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης του μνημονίου, αποφάσισε να ξαναλειτουργήσει από τη Δευτέρα 25/11/2012 όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι συνδημότες μας».

Η μόνη υπηρεσία που θα παραμείνει υπό κατάληψη είναι το γραφείο προσωπικού του Δήμου Λέσβου, «ώστε να μην αποσταλεί κανένα στοιχείο στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αυτό εξάλλου υπαγορεύεται και από τη με αριθμό 629/2012 ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου, η οποία και εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο να κρατήσει κλειστό το Τμήμα Προσωπικού του Δήμου Λέσβου».

Τέλος, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου καλεί τους εργαζομένους την Τρίτη στη μία το μεσημέρι σε μαζική συγκέντρωση κάτω από το δημαρχείο και πορεία προς τα γραφεία της ΠΕΔ Β. Αιγαίου, «ώστε να ζητήσουμε από τη Περιφερειακή Ένωση Δήμων να αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας των δήμων, το σταμάτημα των απολύσεων και την οικονομική και λειτουργική αυτοτέλεια των ΟΤΑ».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!