Γαύδος: Έκπτωτοι 4 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης γιατί αρνήθηκαν να ορκιστούν - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
2
Δεκέμβριος
Back

Γαύδος: Έκπτωτοι 4 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης γιατί αρνήθηκαν να ορκιστούν

Έκπτωτοι του αξιώματος κρίθηκαν με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Κρήτης τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στη Γαύδο, καθώς είχαν αρνηθεί να ορκιστούν λόγω της μη παρουσίας ιερέα στην τελετή ορκωμοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Γαύδου. Έκπτωτος κρίθηκε επίσης και ένας σύμβουλος της συμπολίτευσης ο οποίος απουσίαζε αδικαιολόγητα από την τελετή.

Οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης , που αρνήθηκαν να ορκιστούν λόγω της απουσίας ιερέα από την τελετή, είχαν λάβει προθεσμία πέντε ημερών προκειμένου να ορκιστούν, αλλά δεν το έπραξαν. Αποτέλεσμα ήταν με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γρηγόρη Ροκαδάκη, να κριθούν έκπτωτοι από το αξίωμά τους, ενώ ζητήθηκε από την δήμαρχο Γαύδου, Ευαγγελία Καλλίνικου, να καλέσει τους αναπληρωματικούς δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να ορκιστούν.

«Οι εκλεγμένοι τακτικοί δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Γαύδου του συνδυασμού «Γαύδος για Όλους», κ.κ. Σοφία Τσιριντάνη, Ελένη Τσακίρογλου, Εμμανουήλ Βασιλακάκης και μαρία ΜΠικογιαννάκη εξέπεσαν αυτοδικαίως από το αξίωμά τους για το λόγο ότι προσήλθαν στο Δημοτικό Κατάστημα  κατά την καθορισμένη στην πρόσκληση της εκλεγείσας Δημάρχου ημερομηνία και παρέστησαν στη διαδικασία της ορκωμοσίας χωρίς να δώσουν τον προβλεπόμενο από τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ.1 του Ν.3852/10 όρκο. Παρακαλείται η Δήμαρχος Γαύδου να καλέσει κατά τις διατάξεις του άρθρου 55 παρ.1 και 2 του Ν. 3852/10 τους αναπληρωματικούς συμβούλους των ανωτέρω συνδυασμών του Δήμου Γαύδου προκειμένου να δώσουν  τον προβλεπόμενο από τον Νόμο όρκο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη διαπιστωτική πράξη του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Σύμφωνα με δήλωση της δημάρχου Γαύδου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ήδη έχουν κληθεί τα αναπληρωματικοί δημοτικοί σύμβουλοι να ορκιστούν και εξ όσων ξέρει, θα προσέλθουν κανονικά να ορκιστούν.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!