Γαλάτσι: Ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής της νησίδας στη λεωφ. Βεΐκου

Ένα ακόμη σημαντικό έργο για τη Δήμο Γαλατσίου ξεκινάει  σήμερα και αφορά στις εργασίες κατασκευής και ανακατασκευής της νησίδας επί της λεωφόρου Βεΐκου (από λεωφόρο Γαλατσίου έως Τράλλεων). Το έργο αυτό, συνολικού ύψους 750.000 ευρώ, χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής και υλοποιείται στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη, καθώς έχει σκοπό την εξασφάλιση ασφαλούς και ανεμπόδιστης διέλευσης πεζών και ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) αλλά και την αισθητική αναβάθμιση του οδικού άξονα.

Ο Δήμος Γαλατσίου υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης την 1-4-2009 με αρ. πρωτ. 10867 για χρηματοδότηση ύψους 600.000,00 ευρώ. Στις 10/9/2009 το δημοτικό σΣυμβούλιο Γαλατσίου ενέκρινε τη μελέτη και τον τρόπο εκτέλεσης του έργου, προϋπολογισμού 630.252,10 ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ). Στις 23/8/2010 υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μετά από απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο Γαλατσιου. Ο πρώτος διαγωνισμός έγινε στις 5/10/2010 ο οποίος κρίθηκε άγονος με αποτέλεσμα να επαναληφθεί στις 7/12/2010. Ακολούθησαν ενστάσεις και η εκδίκασή τους, καθώς και προσυμβατικοί έλεγχοι έως ότου υπογραφή η σύμβαση στις 10 Οκτωβρίου 2012.

Στο πλαίσιο της μελέτης, θα αφαιρεθεί η υπάρχουσα πλακόστρωση και στη θέση της θα μπουν νέες πλάκες πεζοδρομίου αντιολισθητικές ώστε η διάβαση των πεζών στα σημεία των διαβάσεων να γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ θα γίνει παράλληλα αντικατάσταση φωτιστικών. Επίσης, θα απομακρυνθούν οι προστατευτικές μπάρες και θα τοποθετηθούν στοιχεία σκυροδέματος χαμηλού ύψους τα οποία θα οριοθετούν τη νησίδα και ταυτόχρονα θα διαμορφώνουν τα παρτέρια πρασίνου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι εργασίες στη νησίδα της Λεωφόρου Βεϊκου θα διακοπούν από τις 20 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 10 Ιανουαρίου 2012 προς διευκόλυνση όλων των κατοίκων, εμπόρων και διερχόμενων οδηγών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!