Γαλάτσι: Hμερίδα με θέμα τη βία κατά των γυναικών

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι την ημερίδα με θέμα «Δεν σιωπούμε, λέμε ΟΧΙ στη βία κατά των Γυναικών» που διοργάνωσαν ο Δήμος Γαλατσίου και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας στις 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδρίων του Πολιτιστικού Κέντρου Καμίνι. Στην ημερίδα συμμετείχαν αξιόλογοι ομιλητές οι οποίοι φώτισαν διάφορες πτυχές αυτού του τόσο σοβαρού και σημαντικού ζητήματος.

Συγκεκριμένα μίλησαν για το θέμα της βίας κατά των γυναικών η Έλενα Αποστολίδου από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, η Νίκη Ρουμπάνη από το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, ο Κώστας Τσιρώνης, δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου και η Μαρία Γκόγκου, κοινωνική λειτουργός και προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας Γαλατσίου. Η Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και Πρόεδρος Δ.Σ. Γαλατσίου Γεωργία Κιτσίνη ευχαρίστησε το κοινό για τη συμμετοχή του και όσους συνέβαλλαν για τη διοργάνωση της ημερίδας και προχώρησε σε μια σύντομη ανάλυση των αρμοδιοτήτων του Τομέα Ισότητας στο Δήμο Γαλατσίου. Τον συντονισμό της ημερίδας είχε η δημοσιογράφος Τζίνα Πανδρούλα.

Με την έναρξη της ημερίδας απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος, οι βουλευτές ΝΔ στη Β’ Αθηνών Σοφία Βούλτεψη και  Άννα Καραμανλή, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Εμμανουήλ Πρωτονοτάριος και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου Μαρία Σκορδαλή.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Γεωργία Κιτσίνη στην έναρξη της ημερίδας αναφέρθηκε στο ρόλο του Τομέα Ισότητας των Φύλων του Δήμου Γαλατσίου που περιλαμβάνει τη συστηματική καταγραφή και μελέτη των προβλημάτων των γυναικών του Δήμου Γαλατσίου, την εξειδικευμένη πληροφόρηση και ενημέρωση αναφορικά με τα κοινωνικά δικαιώματα, την οικογένεια, την ισότητα των δύο φύλων, την απασχόληση και την κατάρτιση κ.λ.π, τη  δικτύωση και διασύνδεση υπηρεσιών και φορέων με στόχο τον συντονισμό και την εφαρμογή καινοτόμων πολιτικών ισότητας των δύο φύλων, τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων, ημερίδων/συνεδρίων, επιμορφωτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων σε θέματα κακοποίησης/πρόληψης της βίας, υγείας, γυναικείας απασχόλησης και πολιτικών ίσων ευκαιριών., την παροχή ψυχολογικής, κοινωνικής και νομικής υποστήριξης καθώς και τη δημιουργία και οργάνωση ομάδας εθελοντριών.

Κλείνοντας την ημερίδα, η υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας Μαρία Γκόγκου μίλησε για τις κοινωνικές παροχές που έχει προβλέψει ο δήμος προς τις κακοποιημένες γυναίκες τόσο στο απολύτως απαραίτητο επίπεδο της συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης, όσο και σε πιο πρακτικό όπως αυτό της σίτισης, της στέγασης, της οικονομικής ενίσχυσης και της εργασίας. Η κα. Γκόγκου τόνισε ότι για οποιοδήποτε ζήτημα σχετικό με βία, κακοποίηση, ενδοοικογενειακή βία μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (210-2143376 και 210-2222011, Γεωργίου Βάσσου 5 & Αγ. Γλυκερίας 22). Μίλησε επίσης διεξοδικά σχετικά με την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από την κοινωνική υπηρεσία και τους εθελοντές για τον απεγκλωβισμό αυτών των γυναικών, την ενδυνάμωση του ψυχισμού τους, την αποκατάσταση ενός ομαλού τρόπου διαβίωσης και τη δημιουργία μιας νέας προοπτικής για τη ζωή και το μέλλον τους.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!