και-επίσημα-στη-διάθεση-των-πολιτών-το-176870
ΔΗΜΟΙ | 13.03.2015 | 14:23

Και επίσημα στη διάθεση των πολιτών το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου

Στα Εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου, του 5ου κατά σειρά λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης.

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ συνεχάρη το Δήμαρχο Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδη για το μεγάλο κοινωνικό έργο στην πόλη του. Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι: «Στο Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., η Προαγωγή της Υγείας στους ΟΤΑ αποτελεί σταθερά την πρώτη προτεραιότητα της διοίκησής μας: τόσο της Αυτοδιοικητικής όσο και της Διαδημοτικής. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο και προβαίνουμε σε κάθε δυνατή ενέργεια, προκειμένου να στηρίξουμε την ΠΡΟΛΗΨΗ στους δήμους μέλη μας. Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας γεννήθηκε και διευρύνεται με συνέπεια και σωστή τεχνογνωσία».

Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδης κατά την ομιλία του τόνισε: “Ένα ιατρικό επιτελείο, υπό την εποπτεία και την ευθύνη του Εντεταλμένου σε Θέματα Υγείας Δημοτικού μας Σύμβουλου, κ. Γιώργου Μπεκιάρη, όπως και ενταγμένων στο δυναμικό του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., ιατρών, θα είναι σε θέση, με κύρος, επάρκεια, αδιάσειστες δικλείδες ασφαλείας και ανθρωπιστική προσέγγιση, να προσφέρει τις απαιτούμενες υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής της Υγείας, όλων των συμπολιτών μας, Περιστεριωτών και μη, που θα θελήσουν να τις επικαλεστούν και να τις χρησιμοποιήσουν».

Δεν παρέλειψε ο κ. Παχατουρίδης ως εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας, να ευχαριστήσει τον κ. Πατούλη ιδιαιτέρως καθώς μέσα από τον ευρύτερης κοινωνικής αποστολής και σημασίας Φορέα (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ), του οποίου είναι Πρόεδρος, δημιουργείται το επιστέγασμα των κοινών προσπαθειών και της αμφίπλευρης συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Μπεκιάρης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου σε θέματα Υγείας, Ιατρός Καρδιολόγος, ανέφερε: «Τα ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου θα λειτουργούν καθημερινά με εξειδικευμένο προσωπικό και θα αναλαμβάνουν την παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού και την εκτίμηση του κινδύνου νόσησης από θανατηφόρες ασθένειες, σε μια βάση επιδημιολογική».

Παρών στην Εκδήλωση ήταν και ο Γενικός Διευθυντής Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ κ. Σ. Παπασπυρόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στο σκοπό και στα Προγράμματα Προαγωγής Υγείας του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ που βασίζονται στην Πρόληψη αλλά και στους Δήμους-Μέλη που απαρτίζουν το Δίκτυο και που σήμερα αριθμούν τους 164.

Στην επίσημη Παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Ν. Ζενέτος, ο Εκπρόσωπος της Περιφέρειας, Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κ. Βλάχος, ο πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δ. Καλόγεροπουλος, ο Γεν. Γραμματέας του ΑΣΔΑ κ. Θ. Αρβανίτης, ο κ. Γ. Κορμάς Επιστημονικός Υπεύθυνος της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας, Ιατρός Ακτινολόγος, ο κ. Π. Μουρούτσος Διοικητικός Υπεύθυνος της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας, καθώς και Εκπρόσωποι Φορέων Υγείας συλλόγων και σωματείων του Περιστερίου και της Δυτικής Αθήνας και πολλοί ακόμη.