Γ. Πατούλης: Δεν τον ενοχλεί η συνύπαρξη με τη Χρυσή Αυγή στο συλλαλητήριο

«Τιμητική» θεωρεί την πρόσκληση να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης στο συλλαλητήριο της Κυριακής ο Γιώργος Πατούλης διευκρινίζοντας σε τηλεοπτική συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν ενοχλείται αν συνυπάρξει με τη Χρυσή Αυγή ή άλλα ακραία στοιχεία. «Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι πολύς ο κόσμος. Κι αν είναι ένα εκατομμύριο, δεν νομίζω ότι θα πει κανείς ένα εκατομμύριο Έλληνες ακραίοι».

Συγκεκριμένα στην τηλεοπτική συνέντευξη του, o κ. Πατούλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε:

Ερ.: Γιατί αποφασίσατε να συμμετάσχετε στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Κυριακή;

Απ.: Είναι αλήθεια ότι μου έγινε τιμητική πρόσκληση – θα πήγαινα ούτως ή αλλιώς με φυσική παρουσία- να συμμετάσχω αφουγκραζόμενος τις τοπικές κοινωνίες, αλλά η συντονιστική επιτροπή μου έκανε την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχω ως εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνοντας ένα χαιρετισμό, κάτι το οποίο απεδέχθην. Είναι αλήθεια, ότι σε αυτή την περίοδο όπου θα πρέπει να τιμήσουμε τον ελληνισμό, και τους ανθρώπους που χάθηκαν για να υπάρξει Ελλάδα, να δώσουμε σαφή μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, συμμετέχοντας όλοι οι Έλληνες αφήνοντας πίσω τα κόμματα, τις μικροπολιτικές, και σκεπτόμενοι μόνο ως Έλληνες. Προς την παγκόσμια κοινότητα και προς καθέναν που νομοθετεί σήμερα στη Βουλή. Δεν είναι απλό, δεν βιαζόμαστε εμείς, θα πρέπει να βιάζονται εκείνοι, των Σκοπίων οι οποίοι θα πρέπει πρώτα να αλλάξουν το Σύνταγμά τους και μετά φιλικά σκεπτόμενοι να συζητήσουμε τα υπόλοιπα.

Ερ.: Κάποιες αιτήσεις που κατατέθηκαν στο Δήμο για τις άδειες του συλλαλητηρίου προέρχονται από ακραίες οργανώσεις με ερωτηματικά ως προς τη διαφάνειά τους, ενώ η Χρυσή Αυγή αποκαλεί το συλλαλητήριο «η συγκέντρωσή μου». Αυτό δεν σας ενοχλεί, δηλαδή ότι θα υπάρξουν στοιχεία του πληθυσμού τόσο ακραία;

Απ.: Κοιτάξτε, εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι πολύς ο κόσμος. Και αν είναι ένα εκατομμύριο δεν νομίζω ότι θα πει κανείς ένα εκατομμύριο Έλληνες ακραίους. Υπό αυτή την έννοια εμείς σκεφτόμαστε εθνικά, σκεφτόμαστε πατριωτικά. Και πάνω από όλα αφουγκραζόμαστε τις κοινωνίες. Και σε μια περίοδο που φτωχοποίησαν τον Έλληνα. Δέσμευσαν 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία. Και έχουμε μέσα από τους πλειστηριασμούς την αφαίρεση των κατοικιών των Ελλήνων, και αυτό που δεν μπορούμε να δεχθούμε είναι να παίξει κανείς με την ιστορία και το μέλλον των παιδιών μας. Εκεί νομίζω όλοι αφήνουμε τις σημαίες τις κομματικές και πιάνουμε την ελληνική σημαία. Και αυτόν ακριβώς τον συμβολισμό θέλουμε να έχουμε την Κυριακή 4 του μηνός, δύο η ώρα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!