Μιχελάκης: Αυτοδιοικητικές εκλογές εκτός κομματικού πλαισίου

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο«, επιβεβαιώνει ότι πρόκειται να αλλάξει ο εκλογικός νόμος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: «Είναι σκέψεις του Πρωθυπουργού τις οποίες επεξεργαζόμαστε προκειμένου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες να μπορούν να επιλέξουν τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους που επιθυμούν εκτός κομματικών πλαισίων με απλή αναλογική«, απαντά σχολιάζοντας το σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής«.
Ειδικά για τους δημοτικούς συμβούλους αναφέρει ότι «οι δημότες θα μπορούν να ψηφίσουν υποψηφίους που τους θεωρούν άξιους και ικανούς από διαφορετικούς συνδυασμούς. Δηλαδή για πρώτη φορά δεν θα είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν πρόσωπα από μία μόνο παράταξη«.
Σχετικά με την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε «βλαχοδημάρχους», ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει: «Ήταν ένα τεράστιο λάθος. Στον δημόσιο διάλογο θα πρέπει να σέβεσαι και να μην προσβάλλεις και να μην θίγεις ανθρώπους που έχουν επιλεγεί με την ψήφο των πολιτών. Ο πολιτικός λόγος δεν έχει ανάγκη από τέτοιους χαρακτηρισμούς«.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ, ΑΛΛΑΓΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!