Γ. Μίχας: «Στόχος να γίνει ο Πειραιάς Πόλη Προορισμός»

Για τους τρόπους με τους οποίους το λιμάνι του Πειραιά θα ξαναγίνει μοχλός ανάπτυξης και συγκριτικό πλεονέκτημα για την πόλη συζήτησαν σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη.

Στη συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» αναφέρθηκε στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της σχέσης πόλης – λιμανιού με αφετηρία το Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για τον Πειραιά που εκπονήθηκε χάρη στην στενή συνεργασία του ΟΛΠ και της Νομαρχίας Πειραιά και προβλέπει μια σειρά πολύ σημαντικών έργων υποδομών με τα οποία το λιμάνι ανοίγεται προς την πόλη και τους δημότες της.

«Στόχος του Συνδυασμού είναι να γίνει ο Πειραιάς Πόλη Προορισμός και αυτό δεν θα συμβεί εάν το λιμάνι δεν συνδεθεί με το εμπόριο, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τις δραστηριότητες της πόλης» τόνισε ο κ. Μίχας ο οποίος σημείωσε ότι στο εξής ο Πειραιάς θα έχει συνεχή και διεκδικητική παρουσία στα Δ.Σ. του οργανισμού στο οποίο όπως είναι γνωστό θεσμοθετημένα συμμετέχει ο Δήμαρχος.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά έθεσε επί τάπητος το ζήτημα της παροχής αντισταθμιστικών οφελών από τον ΟΛΠ για τη λειτουργία του μεγάλου λιμανιού είτε με τη μορφή τελών είτε με τη μορφή έργων, με τον κ. Ανωμερίτη να ενημερώνει ότι αποτελεί ήδη αντικείμενο συζήτησης η επαναφορά των κριτηρίων ενίσχυσης παραλιμένιων δήμων από τη λειτουργία λιμένων.

Ο κ. Μίχας αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη ο Πειραιάς να κεφαλαιοποιήσει τους ισχυρούς δεσμούς που έχει με τη ναυτιλία πράγμα που θα γίνει με συγκεκριμένες ενέργειες όπως η μεταμόρφωση της Ακτής Μιαούλη σε πρότυπη περιοχή-σύμβολο της μεγαλύτερης ναυτιλιακής δύναμης του κόσμου, η πραγματοποίηση ειδικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, η δημιουργία θέσης Αντιδημάρχου Ναυτιλίας και Τουρισμού στη διοίκηση του Δήμου.

Ο κ. Ανωμερίτης ενημέρωσε ακόμη τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά για την πορεία υλοποίησης του αναπτυξιακού – επενδυτικού πλάνου του ΟΛΠ που περιλαμβάνει δράσεις όπως η διαμόρφωση Πρασίνου στο λιμάνι, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, η επέκταση της προβλήτας Αλών, αλλά και στις κοινές δράσεις που υλοποιούν ΟΛΠ και Νομαρχία Πειραιά όπως είναι η δημιουργία Πολιτιστικής Ακτής στην Ακτή Βασιλειάδη που περιλαμβάνει το έργο της ανάδειξης της Ηετιώνειας Πύλης που χρηματοδοτεί η Νομαρχία.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΛΠ κ. Στράτος Μπαλαμπανίδης ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχρονική στήριξη και συμπαράσταση του κ. Μίχα προς τους εργαζομένους και τα δικαιώματά τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!