Γ.Καμίνης: «Συμβολικά σημαντικό» που η Βαρκελώνη δέχεται 100 πρόσφυγες από την Αθήνα

 

Για την «μεγάλη συμβολική σημασία» της απόφασης του δήμου Βαρκελώνης να υποδεχθεί 100 πρόσφυγες από την Αθήνα, μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη και Χρήστο Γιαννουλη.σ

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Βαρκελώνη, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι η πόλη της Αθήνας επενδύει στη διπλωματία των πόλεων, η οποία, όπως είπε, «είναι συνήθως πιο ευέλικτη από τη διπλωματία μεταξύ των κρατών».

Σημείωσε ότι η δήλωση της δημάρχου Βαρκελώνης Ada Colau, σύμφωνα με την οποία η πόλη της είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους πρώτους 100 πρόσφυγες από την Αθήνα, έχει μεγάλη συμβολική σημασία, αφού όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, λειτουργεί ως παράδειγμα για τις πόλεις αλλά και ως μοχλός πίεσης προς την ισπανική κυβέρνηση, ώστε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε επίσης ότι η απόφαση της Βαρκελώνης δημιουργεί δυναμική μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων και προϋποθέσεις διεύρυνσης του δικτύου των πόλεων για το προσφυγικό, καθώς στις αρχές Απριλίου θα γίνει μία μεγάλη σχετική συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος στην πλατεία Βικτωρίας, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι σταδιακά επανέρχεται σε συνθήκες κανονικότητας, σημείωσε ωστόσο ότι οι ασύντακτες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, ούτε με την αξιοπρέπεια των προσφύγων συνάδουν, ούτε με τη λειτουργία της πόλης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε επίσης ότι η ένταση του προσφυγικού προϋποθέτει μέθοδο, οργάνωση και τη συνεργασία μεταξύ όλων. Πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητη η βοήθεια της Ευρώπης σε έμψυχο υλικό.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ADA COLAU, ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!