Γ. Καμίνης: «Να ψηφισθεί άμεσα ο νόμος για τα θέατρα»

Την ανάγκη να κατατεθεί και να ψηφισθεί άμεσα από τη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία των θεατρικών χώρων, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης σε συνάντηση που είχε στο δημαρχιακό Μέγαρο με ανθρώπους του θεάτρου και εκπροσώπους φορέων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του δήμου Αθηναίων για την κατάρτιση και την προώθηση της νομοθετικής πρότασης, η οποία ρυθμίζει το νομικό κενό στη λειτουργία θεατρικών χώρων και που είχε ως αποτέλεσμα να χαρακτηριστούν, αρκετοί από αυτούς, ακατάλληλοι και να κινδυνεύσουν με σφράγιση.

Ο Γιώργος Καμίνης επισήμανε ότι «ο δήμος Αθηναίων, μετά από διάλογο, ανέλαβε την πρωτοβουλία να αρθεί το αδιέξοδο, καταρτίζοντας και παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου για τη λειτουργία των θεατρικών χώρων, το οποίο συνάντησε την συναίνεση όλων των εμπλεκομένων φορέων και την σύμφωνη γνώμη των συναρμοδίων υπουργείων». Ζήτησε από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να συμβάλλουν στην άμεση ψήφισή του προκειμένου να αρθεί μια μεγάλη εκκρεμότητα, που πλήττει το χώρο του Πολιτισμού.

Οι εκπρόσωποι των φορέων του θεάτρου ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από το νομικό κενό που υπάρχει, κυρίως μετά την 23η Σεπτεμβρίου, ημέρα κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία είχε την ευθύνη ελέγχου της λειτουργίας των θεάτρων, αρμοδιότητα η οποία έχει περάσει στην Ελληνική Αστυνομία.

Στην συνάντηση μετείχαν από την πλευρά του δήμου Αθηναίων, η επικεφαλής της επιτροπής διαβούλευσης και δημοτική σύμβουλος, κυρία Αγγελική Αντωνοπούλου, ενώ από την πλευρά των φορέων του θεάτρου συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι κ.κ Γρηγόρης Βαλτινός, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Βασίλης Πουλαντζάς, οι κύριες Αιμιλία Υψηλάντη και Άννα Κοκκίνου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, όπως η Πανελλήνια Ένωση Ελευθέρου Θεάτρου και η Ένωση μη Κερδοσκοπικών Θιάσων.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΘΕΑΤΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!