Γ. Καμίνης: «Άλλο χρίσμα, άλλο υποστήριξη»

«Άλλο χρίσμα, άλλο υποστήριξη», καθώς με το χρίσμα κάποιος σε χρίζει, δηλαδή «σε υιοθετεί ως υποψήφιο του», είπε μεταξύ άλλων ο δ. Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξή του στο ρ/σ Βήμα FM. O κ. Καμίνης δήλωσε υπερήφανος «για αυτά που έχουμε κάνει στο δήμο. Τώρα πια μπορώ να το λέω.  Έχουν μπει τα θεμέλια για μία νέα εποχή στο δήμο και την πόλη και νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να ζητήσω και πάλι να ανανεώσει ο κόσμος της Αθήνας την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου. Από εκεί και πέρα, εφόσον υπάρξουν πολιτικά κόμματα, δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, όπως λέμε του δημοκρατικού τόξου, τα οποία θέλουν να προσφέρουν την υποστήριξη τους, αυτή βεβαίως είναι ευπρόσδεκτη.»

Όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας στην Αθήνα, ο δήμαρχος ζήτησε «να ξεχωρίσουμε που μπορούμε να ζητάμε ευθύνες και για το δήμο και που για την κεντρική κυβέρνηση. Μολονότι δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου αλλά είναι αρμοδιότητα της ΕΛ. ΑΣ θα πρέπει να πούμε ότι έχουμε σημειώσει προόδους τον τελευταίο καιρό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό να το λέμε, ότι η εικόνα βελτιώνεται. Μπορεί όχι όσο γρήγορα όσο θέλαμε, μπορεί όχι στην έκταση που θα θέλαμε, αλλά υπάρχει πλέον μία πρόοδος σε αυτά τα ζητήματα».

Από την άλλη, για τα ζητήματα καθαριότητας, είπε ότι η Αθήνα δεν είναι μία βρώμικη πόλη, καθώς μεγάλα έργα, όπως οι βυθιζόμενοι κάδοι, η ανακύκλωση και η κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αναφορικά πάντως με τη σύγκρουση μνημονιακών – αντιμνημονιακών δυνάμεων στις δημοτικές εκλογές, ο κ. Καμίνης επεσήμανε πως ο κόσμος οδηγείται πάλι σε διχασμό: «Πάμε να διχάσουμε τον κόσμο πάλι. Δεν έχουμε προβλήματα στα οποία μπορούμε να βρούμε έναν κοινό λόγο επιτέλους, μία συναινετική διαδικασία όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να συνεχίσουμε φυσικά να έχουμε τις διαφορές μας αλλά όχι με διχαστικά διλήμματα, τα οποία στο κάτω-κάτω της γραφής δεν ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα; Δηλαδή η χώρα έχει μείνει ακίνητη από το 2010; Έχει σταματήσει ο χρόνος; Το2010 πάλι τα ίδια λέγαμε; Ο αντίπαλος μου, ο απερχόμενος τότε δήμαρχος με έλεγε μνημονιακό υποψήφιο. Για όνομα του Θεού δεν έχουμε τίποτα σοβαρότερο να συζητήσουμε μεταξύ μας και να αντιπαρατεθούμε για υπαρκτά, πραγματικά προβλήματα;».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!