γ-δημαράς-στόχος-μας-η-αναβάθμιση-του-301851
ΔΗΜΟΙ | 29.04.2011 | 14:49

Γ. Δημαράς: Στόχος μας η αναβάθμιση του Πατρινού καρναβαλιού

Τους στόχους της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση του θεσμού του καρναβαλιού παρουσίασε ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο οποίος, όπως τόνισε, «πρέπει να λειτουργήσουμε το καρναβάλι ως μια καλοκαρδισμένη μηχανή, που θα προσφέρει υψηλές υπηρεσίες και θέαμα, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει αναπτυξιακό πόλο για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας».

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος στους στόχους του δήμου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία καρναβαλικού χωριού στις εγκαταστάσεις του Λαδόπουλου, απέναντι από το νέο λιμάνι που «θα λειτουργεί επί μήνες κάθε μέρα και θα απευθυνθούμε σε όλη την Ελλάδα, για να προκαλέσουμε επισκέψεις σχολείων, αλλά και μεμονωμένες επισκέψεις οικογενειών».

Επίσης στους στόχους του δήμου είναι η μεταβολή του καρναβαλικού συνεργείου σε μία παραγωγική μονάδα, που θα κατασκευάζει καρναβαλικά στοιχεία, τα οποία θα διατίθενται σε άλλους δήμους ή επιχειρήσεις, ώστε να αποφέρουν έσοδα στον δήμο για την χρηματοδότηση του θεσμού.

Παράλληλα ο κ. Δημαράς τόνισε ότι ένας ακόμη από τους στόχος του δήμου, είναι και η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών καθ΄ όλη την χρονική περίοδο που διαρκεί το καρναβάλι, ώστε να μην περιορίζεται μόνο το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς.

Σχετικά με το μέλλον του θεσμού ο δήμαρχος Πατρέων υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «θέλουμε ένα καρναβάλι που θα στηρίζεται στις τοπικές δυνάμεις και θα είναι ανοικτό, σε νέες ιδέες, σε νέες πρωτοβουλίες, σε νέους ανθρώπους, που θα το καταστήσουν βασικό τροχό στην αναπτυξιακή μηχανή της πόλης μας, αλλά και ένα πολιτισμικό σημείο αναφοράς, με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δικές του παραδόσεις».

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία του καρναβαλιού ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Καρναβάλι, Ηλίας Γρηγόρης, ανέφερε ότι ο θεσμός δημιουργεί έναν σημαντικό οικονομικό τζίρο που φθάνει περίπου τα 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και πρόσθεσε: «Παρά ταύτα, ο διοργανωτής Δήμος δεν έχει κατορθώσει να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους, ώστε να χρηματοδοτεί τις οργανωτικές ανάγκες του θεσμού».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ