Γ. Μπουτάρης: Σε «καλό δρόμο» η αποκομιδή των απορριμμάτων

Σε «καλό δρόμο» βρίσκεται η επιχείρηση αποκομιδής των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκης, τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του το 80% των σκουπιδιών έχει απορροφηθεί κι από τη Δευτέρα, η κατάσταση  θα επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

«Δεν θα είναι πεντακάθαρη η πόλη, αλλά δεν θα είναι και τραγική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, αναφέροντας ότι το σημαντικότερο πρόβλημα εστιάζεται στην Άνω Πόλη και στα στενάκια.

Παράλληλα σύμφωνα με τον δήμαρχο στο Δήμο Θεσσαλονίκης απασχολούνται συνολικά 438 μόνιμοι και συμβασιούχοι, ένας αριθμός που καθιστά αδύνατη την καθαριότητα της πόλης. Ως εκ τούτου ευχαρίστησε όλους τους εργάτες που δουλεύοντας υπερωρίες χωρίς να σκεφτούν αν θα τις πληρωθούν, βοηθούν σημαντικά στον καθαρισμό της πόλης.

Σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων και την πρόσληψη των 900 θέσεων, είπε πως τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται αύριο, και ευελπιστεί σε άμεση λύση. Επανέλαβε ότι από τους 137 νέους συμβασιούχους που μπήκαν με ΑΣΕΠ μόνο οι 22 μπορούσαν να αντέξουν τα ωράρια της αποκομιδής και τόνισε ότι στον επόμενο διαγωνισμό θα μπουν διαφορετικά κριτήρια.

«Το σύστημα δουλεύει τσίμα τσίμα και με πολλά προβλήματα», πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης αναφερόμενος  στα απορριμματοφόρα του δήμου τονίζοντας, ότι κανένα δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση με τους εργαζομένους, τα μηχανικά μέσα, ο πολίτης αποτελούν κατά τον κ. Μπουτάρη, τους τρεις παράγοντες που παίζουν ρόλο στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Επισημαίνεται τέλος ότι, έκανε αναφορά και στο παρόν σύστημα της ανακύκλωσης που δεν λειτούργησε ποτέ, καθώς στην προηγούμενη σύμβαση που υπήρχε πέρα από τον ΟΤΑ, με την εταιρεία διαχείρισης, ο Δήμος ήταν μέτοχος με 12% αλλά δεν πλήρωσε ποτέ το μερίδιό του.

«Αν ξεκινήσει το καλοκαίρι η ανακύκλωση, τότε τον Οκτώβριο θα λειτουργεί σωστά οπότε στον επόμενο προϋπολογισμό θα μπορούμε να προγραμματίσουμε καλύτερα για τον τομέα καθαριότητας».

Ολοκληρώνοντας ενημέρωσε ότι μετά το Πάσχα, θα λειτουργεί ειδική ομάδα σαρώματος, από τους εποχιακούς υπαλλήλους, ενώ υποστήριξε ότι στόχος της διοίκησης είναι να εκμεταλλευτεί τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για να πραγματοποιήσει δικό της σύστημα ανακύκλωσης. «Το σκουπίδι είναι κέρδος, αφήνει κέρδος», είπε ο κ. Μπουτάρης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!