Γ. Μπουτάρης: Με κυκλοφοριακά «ελαττώματα» η πεζοδρόμηση της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης

Με «ελαττώματα» που αφορούν κυρίως στην κυκλοφορία, έγινε η πιλοτική πεζοδρόμηση της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στη σημερινή, τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς πιθανότατα να υπάρξουν ορισμένες προτάσεις για μια κάποια πιο οριστική λύση στο θέμα της Νίκης και της Μητροπόλεως.

Για το θέμα της αγοράς, που ήταν ανοιχτή την Κυριακή, σημείωσε ότι «είναι πάρα πολύ νωρίς» να έχουμε μια συγκεκριμένη εκτίμηση, όμως, πρόσθεσε ότι «ξέρω από πολλούς καταστηματάρχες με τους οποίους μίλησα προσωπικά ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι».

Εξάλλου, ο δήμαρχος χαιρέτισε και υιοθέτησε τις δύο προτάσεις που είχε κάνει σε προηγούμενη συνεδρίαση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη» Τριαντάφυλλος Μηταφίδης για «να δοθεί σε δρόμο της Θεσσαλονίκης το όνομα του δεσπότη Κοζάνης Ιωακείμ» και για να βρεθεί ένας τρόπος «να γιορτάζουμε την 30 Οκτωβρίου, ημέρα που αποσοβήθηκε η καταστροφή των βασικών εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης από τις αντιστασιακές δυνάμεις».
«Προσωπικά τις υιοθετώ και αξίζει τον κόπο να τις πάρουμε ως απόφαση του συμβουλίου» είπε.

Ο ίδιος έθιξε το θέμα με την «την περίφημη ιστορία με την πλατεία Καραϊσκάκη, ότι εμείς το λεγόμενο (πλατεία) Καραϊσκάκη την κάναμε πλατεία Δυρραχίου. Τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Καταρχήν δεν υπήρχε ποτέ ονοματοδοσία πλατεία Καραϊσκάκη», υπογράμμισε.

«Εγώ το αναφέρω στο Σώμα διότι έχουν γίνει ένα σωρό επερωτήσεις στη Βουλή, παρόλο που απαντήσαμε σ’ αυτές εξακολουθεί η σύγχυση και νομίζω ότι πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε απολύτως», πρόσθεσε. Τόνισε δε, ότι, πρόκειται για μια αμοιβαία «κίνηση», καθώς, όπως είπε, «στο Δυρράχιο κάνανε πάρκο Θεσσαλονίκης, είναι αμοιβαίο αυτό» και συμπλήρωσε ότι «έχουμε 40.000 Αλβανούς μόνιμους κατοίκους Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στις χριστουγεννιάτικες γιορτές, για τις οποίες, ήδη έγιναν συναντήσεις της διοίκησης του δήμου με φορείς της πόλης, προκειμένου να υπάρξει ένας εορταστικός άξονας στην πόλη που θα συνδέει την έκθεση με το εμπορικό κέντρο. Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένονται οι τελικές προτάσεις, ενώ το παγοδρόμιο, φέτος θα ‘’στηθεί» στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς. Η επιβάρυνση του δήμου δεν θα είναι άλλη παρά το ηλεκτρικό ρεύμα «που θα πάει στον άξονα της Αριστοτέλους» είπε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε ότι την (ερχόμενη) Παρασκευή θα «έχουμε τα σχέδια»και θα ενημερώσουμε τον κόσμο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!