Φούχτελ: Παρεξηγήθηκαν τα λεγόμενά μου

Σε αναδίπλωση προχώρησε ο γερμανός επιτετραμμένος για την Ελλάδα Γ. Φούχτελ μετά τη  χθεσινή δήλωση* ότι «1.000 γερμανοί δημοτικοί υπάλληλοι κάνουν τη δουλειά 3.000 Ελλήνων» που έβαλε στην κυριολεξία το φιτίλι για να ανάψει η σημερινή… φωτιά: « Παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις. Έχω γνωρίσει από κοντά πολύ εργατικούς έλληνες εργαζόμενους», είπε, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Εκείνο που δημιουργεί πρόβλημα είναι το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα το οποίο προβλέπει πολλές αρμοδιότητες», είπε και πρόσθεσε πως «χρειάζονται παρεμβάσεις για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο διοικητικός μηχανισμός».

Σημείωσε δε ότι με το προσωπικό που διαθέτει η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να λειτουργήσει αλλά πρέπει να υπάρχουν σαφείς αρμοδιότητες ώστε να δουλεύουν οι εργαζόμενοι με παραγωγικό τρόπο.

Να σημειωθεί ότι για παρερμηνεία των δηλώσεων του κ. Φούχτελ μίλησαν τόσο ο γερμανός πρόξενος Β. όσο Β. Ομπερμάιερ,  και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.

Παράλληλα ο κ. Φούχτελ κινήθηκε στη «γραμμή» Μέρκελ σε σχέση με τις διαδηλώσεις: «Υπάρχουν σοβαρές περικοπές, είναι το δίκαιο της Δημοκρατίας να διαδηλώνουν όποιοι το θέλουν, όπως κάνουν και αυτοί που είναι απ’ έξω. Πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν και να διαδηλώσουν, γιατί αυτό είναι το δικαίωμα κάθε πολίτης μιας δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά

*ΕΔΩ

Καμίνης προς Φούχτελ: Μην πετάς «ρουκέτες»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - FLASH


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!