Φωτιές στις Μυκήνες: Συνέντευξη Τύπου -απάντηση στην Μενδώνη δίνει ο  Καμπόσος

Απάντηση στην υπουργό Πολιτισμού η οποία τον κατηγόρησε ότι «παρά τις διαχρονικές αιτήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού διά των αρμοδίων υπηρεσιών του, δεν κατασκεύασε το δίκτυο δεν ανέβασε το δίκτυο μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκκηνών για καθαρά οικονομικούς λόγους», δίνει σήμερα ο δήμαρχος Άργους -Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος. «Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, αύριο Τετάρτη 2/9 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην Αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στη Βουλή η κ. Μενδώνη υποστήριξε ότι:

Το πρόβλημα αν θέλετε είναι ένα πρόβλημα πάρα πολλών ετών και συνδέεται με τον με τον δήμο και λιγότερο με το Υπουργείο Πολιτισμού. Επομένως, θα έλεγε κανείς ότι ευθύνη δεν υπάρχει και σε προηγούμενες ηγεσίες διότι το δίκτυο ύδρευσης φτάνει μέχρι το τελευταίο σπίτι του οικισμού. Ο οικισμός απέχει κάπου 1 χιλιόμετρο και κάτι από τον αρχαιολογικό χώρο. Ο δήμος παρά τις διαχρονικές αιτήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού διά των αρμοδίων υπηρεσιών του, δεν κατασκεύασε το δίκτυο δεν ανέβασε το δίκτυο μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο για καθαρά οικονομικούς λόγους. Αυτός είναι ο λόγος που δεν είναι συνδεδεμένες οι Μυκήνες ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών με το δίκτυο ύδρευσης. Αυτό είναι το θέμα το συζητήσαμε εκτενώς στην ευρύτατη σύσκεψη που έγινε το πρωί υπό την προεδρία μου. Ο σημερινός Δήμαρχος (σ.σ. πρόκειται για την τρίτη θητεία του Δ. Καμπόσου, καθώς είναι δήμαρχος από το 2011) ανέλαβε εντός του πολύ μικρού διαστήματος να εκπονήσει τη μελέτη αυτή σύνδεσης του δικτύου με τον αρχαιολογικό χώρο και το Υπουργείο Πολιτισμού δεδομένης της οικονομικής δυνατότητας του Δήμου, ανέλαβε λοιπόν να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του έργου. Αυτό διότι αυτό που θα έπρεπε να γίνει διότι αυτό το θέμα έπρεπε να θεραπευτεί», κατέληξε η υπουργός Πολιτισμού.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΦΩΤΙΑ, ΚΑΜΠΟΣΟΣ, ΜΥΚΗΝΕΣ, ΜΕΝΔΩΝΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!