Φιλίππου προς Χατζηδάκη: Nα διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα με τις περιουσίες των δημοτών

Οριστική διευθέτηση του ζητήματος των περιουσιών των δημοτών του Δήμου Σαρωνικού, ζητά ο δήμαρχος, Πέτρου Φιλίππου με επιστολή του προς τον Κωστή Χατζηδάκη.

Ειδικότερα:

Είναι γνωστό ότι μετά την κινητοποίηση και τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής αρχής σχετικά με την παράλογη και άδικη διεκδίκηση ιδιωτικών περιουσίων από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, κατατέθηκε τροπολογία που προέβλεπε το πάγωμα της διεκδίκησης της Κτηματικής προς τους ιδιώτες, καθώς και το πάγωμα της εκδίκασης όλων των υποθέσεων του Κτηματολογίου που απορρέουν από τη δικαστική απόφαση 1151/1872 και την οριστική επίλυση του προβλήματος, που αποτελούσε και δέσμευση της κυβέρνησης δια του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Η δημόσια αυτή δέσμευση δεν υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα οι δημότες Σαρωνικού (κυρίως της Δημοτικής Κοινότητας Σαρωνίδας) να βρίσκονται στην ίδια δυσχερή και αγωνιώδη κατάσταση σχετικά με τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι το ζήτημα δεν επιλύθηκε νομοθετικά και οριστικά, καθώς επιθυμεί τη συνέχιση των εκδικάσεων των ενστάσεων του Δημοσίου με αποτέλεσμα να υποβληθούν αδίκως σε απίστευτη ταλαιπωρία και περιττά δικαστικά έξοδα χιλιάδες δημότες μας σε μια περίοδο ιδιαιτέρως δύσκολη οικονομικά.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου απέστειλε επιστολή προς τον κ. Χατζηδάκη με την οποία ζητά την οριστική διευθέτηση του ζητήματος, δηλώνοντας σχετικά: «Η αρχική δέσμευση δεν τηρήθηκε, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός συνδημοτών μας να ανησυχεί και κυρίως να εξαναγκάζεται σε δικαστική διευθέτηση, με όλο το κόστος μιας τέτοιας λύσης. Είναι ώρα για πολιτικές αποφάσεις. Καλώ τον κ. Χατζηδάκη να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημά μας, να άρει αυτόν τον παραλογισμό και να επιλύσει οριστικά και αμετάκλητα το ζήτημα».

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, μετά την επιστολή του Δημάρχου Σαρωνικού, η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσανατολίζεται στην εκ νέου αναστολή των εκδικάσεων των ενστάσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!