Φιλίππου κατά υπουργείου Προστασίας Πολίτη για «τις μπάρες της ντροπής» - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Φιλίππου κατά υπουργείου Προστασίας Πολίτη για «τις μπάρες της ντροπής»

Κάλεσμα στους δημότες και τους κάτοικους του Σαρωνικού απευθύνει ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, για να παρευρεθούν σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει ο δήμος την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου (38ο χλμ.), προκειμένου «να γκρεμίσουμε τις μπάρες της ντροπής, που μετά το δικτάτορα Παπαδόπουλο ανήγειρε η σημερινή ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και να αγωνιστούμε για το αναφαίρετο δικαίωμά μας για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Έγινε και αυτό! Ενώ μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ιδιώτες και διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα απόκλειαν τις παραλίες μας, η Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισε το δημόσιο χώρο που βρίσκεται στο 38ο χλμ. της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου (δίπλα στην ταβέρνα Τρεχαντήρι) και από όπου όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών προς την παραλία.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι πολίτες να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στην κεντρική λεωφόρο, διακινδυνεύοντας με αυτόν τρόπο την ίδια τους τη ζωή, καθώς δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο ούτε φανάρι – διάβαση πεζών, ούτε υπόγεια διάβαση.

Ο Δήμος Σαρωνικού με επανειλημμένα υπομνήματά του ζήτησε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία να ανοίξει ο χώρος, χωρίς όμως να λάβει ποτέ καμία απάντηση.

Πέρα από τη μεγάλη αγανάκτηση που υπάρχει στην τοπική κοινωνία, καθημερινά κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση είναι όσοι από τη διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβαν την παραπάνω απόφαση.

Για την ιστορία, το συγκεκριμένο σημείο το έκλεισε παλαιότερα η χούντα του Γεώργιου Παπαδόπουλου και σήμερα η διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν η ίδια η Αστυνομία να εκπαιδεύει στο συγκεκριμένο χώρο αστυνομικούς, όταν η ίδια η Σχολή έχτισε αυθαίρετα πρόσφατα και έκλεισε τους κοινόχρηστους χώρους αφαιρώντας τους από τους πολίτες; Αυτό το παράδειγμα δίνει στους νέους εκπαιδευόμενους αστυνομικούς, να χτίζουν αυθαίρετα;

Για το λόγο αυτό, σας καλούμε την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 στις 12 το μεσημέρι στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών -Σουνίου (38ο χλμ.) να γκρεμίσουμε τις μπάρες της ντροπής που μετά το δικτάτορα Παπαδόπουλο ανήγειρε η σημερινή ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σας καλούμε να αγωνιστούμε για το αναφαίρετο δικαίωμά μας για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!