Φίλιος: Δεν υπογράφω απόλυση εργαζομένου, θα παραδώσω τα «κλειδιά»

«Δεν πρόκειται να υπογράψω καμία απόλυση εργαζομένου. Αυτό που ζητούν μοιάζει με έκτακτο στρατοδικείο. Ας δώσουν στους προγόνους τους να το κάνουν…». Με την δήλωση αυτή ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος σχολίασε τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο και πλήττουν βάναυσα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Η θέση και η στάση του Δήμου Ιωαννιτών είναι ξεκάθαρη. Η δημοτική Αρχή λέει όχι στις νέες περικοπές και τις απολύσεις εργαζομένων. Αν η Κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το πακέτο των μέτρων αυτών, που απαξιώνουν και στην ουσία καταργούν την Αυτοδιοίκηση, εμείς θα παραδώσουμε τα κλειδιά. Οι πολίτες μας, μας εμπιστεύτηκαν και μας εξέλεξαν για να είμαστε δίπλα τους. Δε θα μας υποχρεώσει κανείς να βρεθούμε απέναντί τους», σημείωσε συνεχίζοντας ο Φ. Φίλιος.

Σήμερα, με το Μεσοπρόθεσμο και το νέο πακέτο μέτρων, η Αυτοδιοίκηση διαλύεται, είπε και τόνισε: «Έξω από κάθε συνταγματική επιταγή, έξω από κάθε πολιτική συμφωνία, έξω από κάθε ηθική, η κεντρική Κυβέρνηση στέλνει την αυτοδιοίκηση δεκαετίες πίσω, μετατρέποντάς την σε ένα απλό διαχειριστή. Και μάλιστα διαχειριστή της μιζέριας, της ανέχειας, της οικονομικής εξαθλίωσης. Οι νέες μειώσεις στους θεσμοθετημένους πόρους της Αυτοδιοίκησης αλλά και η οριζόντια μείωση του προσωπικού στην οποία καλούνται να προχωρήσουν οι δήμοι, είναι μέτρα έξω από κάθε λογική. Μας υποχρεώνουν στην αναστολή λειτουργίας με δυσμενέστατες επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών».

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών απέστειλε ήδη επιστολή προς όλους τους δημάρχους της χώρας, σημειώνοντας ότι οι δήμοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν στο νέο καθεστώς που διαμορφώνονται. «Κάτω από αυτές τις συνθήκες θα παραδώσουμε τα κλειδιά των δημαρχείων», αναφέρει στην επιστολή του.

 

Διαβάστε επίσης:
Ψωμιάδης: Προτείνει παραίτηση αιρετών ως αντίδραση στο «μνημόνιο 3»

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!