«Φιάσκο» Μπέου: Ουδέποτε συζητήθηκαν οι γερμανικές αποζημιώσεις για τη Δράκεια στη συνάντηση με τον Γερμανό Πρόξενο

Σε «φιάσκο» που εξέθεσε το Γερμανικό προξενείο και τη Γερμανική Κυβέρνηση εξελίχθηκε η συνάντηση Μπέου -την οποία έκλεισε ο πρόξενος του Βόλου Γ. Παπαρίζος- με τον γενικό πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη. Ο Δήμος Βόλου εξέδωσε χθες ανακοίνωση, μετά τη συνάντηση σύμφωνα με την οποία «ιδιαιτέρως τέθηκε το θέμα των αποζημιώσεων για τα μαρτυρικά χωριά, όπως η Δράκεια και η Νέα Αγχίαλος, από το ειδικό ταμείο που έχει συστήσει η Γερμανική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης στη χώρα μας τονίστηκε ότι υπάρχει η βούληση να ικανοποιηθεί το αίτημα, που άλλωστε είναι ηθικά και νομικά δίκαιο, για καταβολή αποζημιώσεων και πως αυτό θα εξεταστεί πολύ σύντομα, με θετική εισήγηση, ωστόσο – και εύλογα – δεν ήταν σε θέση να προχωρήσει σε λεπτομέρειες».

Το Γερμανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη ανέφερε μέσω της εκπροσώπου Τύπου κ. Αναστασοπούλου στην ηλεκτρονική έκδοση της «Θεσσαλίας», ότι ουδέποτε έγινε συζήτηση για αποζημιώσεις και ο δήμος Βόλου πριν από λίγο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «εκ παραδρομής εγράφη ότι ετέθη θέμα αποζημιώσεων για τα μαρτυρικά χωριά.

Η ακριβής διατύπωση είναι ότι συζητήθηκε η δυνατότητα να υπάρξει ενίσχυση για τα χωριά αυτά, από ειδικό ταμείο που έχει συστήσει η γερμανική κυβέρνηση. Το θέμα των αποζημιώσεων αφορά το σύνολο των μαρτυρικών χωριών και είναι της αρμοδιότητας των κυβερνήσεων των δύο χωρών». Ο πρόξενος στο Βόλο , που έκλεισε τη συνάντηση δήλωσε ότι τον καλύπτει η διόρθωση του Δήμου».

Πηγή:e-thessalia.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ, ΦΙΑΣΚΟ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!