«Φέσι» 456.000 ευρώ από ενοικιάστρια εταιρεία του Δ. Θεσσαλονίκης

Στην καταγγελία ότι η επιχείρηση Maison Crystal στη Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (πρόκειται για café, wine bar, restaurant κλπ) χρωστάει στο Δήμο Θεσσαλονίκης ενοίκια ύψους 456.000 ευρώ κάνει ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες Οικολογία στην πράξη, Χρήστος Μάτης.

Μάλιστα, ο κ. Μάτης θέτει το ερώτημα γιατί αφενός ο δήμος άφησε το χρέος να ανέβει σε ύψη που καθιστούν πολύ δύσκολη την πληρωμή του αλλά και γιατί , ενώ  η διοίκηση του δήμου προχώρησε στις 15 Οκτωβρίου στην έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής του ενοικιαστή, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κι ενώ τα χρέη του από τη μη καταβολή ενοικίων είχαν στο τέλος Αυγούστου 2012, περάσει τις 300.000 ευρώ, σήμερα 5 μήνες αργότερα, η επιχείρηση παραμένει στο κατάστημα χωρίς να έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ.

Παράλληλα ο κ. Μάτης  αποκαλύπτει ότι «καταπατώντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αποβολή, η διοίκηση διαπραγματεύεται με τον μισθωτή, την παράταση της παραμονής του στον χώρο με την προσφορά ενός κάποιου ακινήτου ως τριτεγγύηση.»

»Αυτή η συμπεριφορά αποτελεί πρόκληση για τους δεκάδες επιχειρηματίες που είναι αντιμέτωποι με εξώσεις όταν δεν καταβάλλουν ένα ενοίκιο και ενισχύει την καταπάτηση κάθε έννοιας ανταγωνισμού στην αγορά. Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή, που όσα χρήματα έχει καταβάλλει “έναντι” η συγκεκριμένη επιχείρηση, προέρχονται από έσοδα από αναθέσεις που ο δήμος εξακολουθεί να κάνει σε άλλη επιχείρηση, που συνδέεται με τους ιδιοκτήτες της πρώτης», προσθέτει ο επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες Οικολογία στην πράξη.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΝΟΙΚΙΑ, ΟΦΕΙΛΕΣ, MAISON CRYSTAL


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!