Φαιστός: Eπισκέψεις μαθητών στο δήμο στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθαίνω το Δήμο μου»

Ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα από το Δήμο Φαιστού το πρόγραμμα «Μαθαίνω το Δήμο μου». Πρόκειται για σειρά επισκέψεων που πραγματοποιούν τα σχολεία στο Δημοτικό Μέγαρο με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών του δήμου. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης δράσης, οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία ξεναγηθούν στους χώρους του δημαρχείου και να συνομιλήσουν με τη δήμαρχο Μαρία Πετρακογιώργη καθώς και με τους αντιδημάρχους και υπαλλήλους του Δήμου Φαιστού.

Τα σχολεία που επισκέφτηκαν το δημαρχείο στις Μοίρες είναι κατά σειρά τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία των Βόρρων, των Σκουρβούλων καθώς και της Καλυβιανής.  Οι μαθητές κάθισαν στα έδρανα της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου και έγιναν έστω και για λίγο, δήμαρχος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και δημοτικοί σύμβουλοι ζώντας από κοντά την εμπειρία ενός δημοτικού συμβουλίου και πώς λειτουργούν οι θεσμοί της Δημοκρατίας.  Με αφορμή την επίσκεψη, τα παιδιά μετέφεραν τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους, έκαναν τις προτάσεις τους και ζήτησαν τη συμβολή του Δήμου στην πραγματοποίηση δράσεων στα σχολεία τους.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη τους οι μαθητές λαμβάνουν ένα Ενθύμιο από τη δήμαρχο για να το έχω ως ανάμνηση από την επίσκεψη τους στο Δήμο Φαιστού και αποχωρούν ιδιαίτερα ενθουσιασμένα από την εκπαιδευτική τους επίσκεψη στο Δημαρχείο. Ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ.Φασομυτάκη Ιωάννη, είναι να επισκεφθούν όλα τα σχολεία του Δήμου Φαιστού, το Δημαρχιακό Μέγαρο και να γνωρίσουν από κοντά αιρετούς και τη δομή των υπηρεσιών.

Από τη μεριά της, η κα Πετρακογιώργη – Ανυφαντάκη, αφού καλωσόρισε τους μαθητές τονίζοντας τους πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη δράση, ευχαρίστησε τους μικρούς μαθητές σημειώνοντας ότι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι τα θέματα παιδείας και για το λόγο αυτό ο Δήμος Φαιστού θα συνεχίσει τις δράσεις του προς την κατεύθυνση αυτή.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!