εύσημα-της-επιτροπής-τεβα-στον-δ-φυλής-1018003
ΔΗΜΟΙ | 06.05.2022 | 11:20

Εύσημα της Επιτροπής ΤΕΒΑ στον Δ. Φυλής για την άριστη διαχείριση του προγράμματος

Τα εύσημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Διαχειριστικής Αρχής για το ΤΕΒΑ έλαβαν, για ακόμη μία φορά, ο Δήμος Φυλής και η Κοινωνική Υπηρεσία, για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν στο συντονισμό και την υλοποίηση του επισιτιστικού ευρωπαϊκού προγράμματος.

Το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Διαχειριστικής Αρχής του ΤΕΒΑ, επισκέφθηκε την Κοινωνική Υπηρεσία, την Πέμπτη 5 Μαΐου, στο πλαίσιο ενημέρωσής του για τις καλές πρακτικές ΤΕΒΑ. Το κλιμάκιο επέλεξε να επισκεφθεί τον Δήμο Φυλής καθώς αποτελεί φορέα-πρότυπο στην  υλοποίηση του ΤΕΒΑ στην Ελλάδα. Τα μέλη της Επιτροπής υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο Αναπληρωτής Δημάρχου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος, οι οποίοι ενημέρωσαν  τα μέλη για την πορεία του προγράμματος και τις καλές πρακτικές ΤΕΒΑ που εφαρμόζει ο Δήμος, ενώ τα ξενάγησαν και στους χώρους της Κοινωνικής Υπηρεσίας όπου αποθηκεύονται τα προϊόντα του προγράμματος.

Τα μέλη της Επιτροπής συνεχάρησαν τον Χρήστο Παππού και τον Γιώργο Αντωνόπουλο, για την άρτια οργάνωση, την εξαιρετική διαχείριση και την αποτελεσματικότητα της Κοινωνικής Υπηρεσίας στην υλοποίηση του ΤΕΒΑ .   Εξέφρασαν μάλιστα την ικανοποίησή τους για την οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος εν μέσω πανδημίας, εξαίροντας την ευελιξία που επέδειξε η Κοινωνική Υπηρεσία, η οποία κατάφερε άμεσα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια να πραγματοποιήσει διανομές ακόμη και πόρτα-πόρτα.

Παράλληλα, συνεχάρησαν τον Γιώργο Αντωνόπουλο για τη δυνατότητά του  να ξεπερνά τα όποια εμπόδια παρουσιάζονται και να δίνει άμεσα και επιτυχώς λύσεις, καθώς και για τις συνοδευτικές δράσεις (κοινωνικές, πολιτιστικές κ.λπ.) που έχει αναπτύξει στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ.

Το κλιμάκιο δήλωσε επίσης πλήρως ικανοποιημένο από τις εγκαταστάσεις, τονίζοντας ότι οι αποθηκευτικοί χώροι αποτελούν υπόδειγμα σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι χώροι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής επιλέχθηκαν, όπως ανέφερε, ως τόπος για τα γυρίσματα του τηλεοπτικού σποτ που ετοιμάζεται για τη νέα ενημερωτική καμπάνια για το ΤΕΒΑ.

Τέλος, τα μέλη της Επιτροπής επαίνεσαν τον Χρήστο Παππού και τον Γιώργο Αντωνόπουλο για τις καλές πρακτικές ΤΕΒΑ που αναπτύσσουν. Μία από αυτές, για την οποία μάλιστα έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, είναι και η αποστολή ενημερωτικού υλικού για το ΤΕΒΑ μέσω των λογαριασμών ύδρευσης. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι, ο Δήμος Φυλής ήταν ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που εφάρμοσε την ειδοποίηση  των δικαιούχων μέσω sms ή τηλεφωνικά, πρακτική που αποτέλεσε πρότυπο επικοινωνίας και εφαρμόστηκε εν συνεχεία και από άλλους Δήμους.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του προγράμματος και την ανάγκη συνέχισης και ενίσχυσής του. “Το ΤΕΒΑ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα και με την ορθή διαχείρισή του ενισχύθηκαν χιλιάδες νοικοκυριά στο Δήμο μας” τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος αναπτύσσει συμπληρωματικά και άλλες δράσεις όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα μείνει αβοήθητος κανένας δημότης που βρίσκεται σε ανάγκη. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε μάλιστα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι ο Δήμος Φυλής, όπως έχει αποδείξει άλλωστε, με την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει, μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά ακόμη μεγαλύτερους πόρους, ώστε να στηριχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

“Μας τιμά το ότι επιλέξατε να επισκεφθείτε το Δήμο μας για να ενημερωθείτε για  τις καλές πρακτικές ΤΕΒΑ που εφαρμόζουμε, με μεγάλη διακριτικότητα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες”, ανέφερε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Αντωνόπουλος, τονίζοντας: “Η εμπιστοσύνη και η στήριξή σας μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας”.

Ο Δήμαρχος  και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος είχαν επίσης ιδιαίτερες συνομιλίες με τη Διοικήτρια του ΟΠΕΚΑ, κα Ράνια Παπασταύρου, σχετικά με τα Κέντρα Κοινότητας, τονίζοντας το σπουδαίο ρόλο που επιτελούν στην τοπική κοινωνία και την ανάγκη το πρόγραμμα να συνεχιστεί, ενώ την ξενάγησαν στο Κοινωνικό Φαρμακείο.

Το κλιμάκιο που επισκέφτηκε την Κοινωνική Υπηρεσία απαρτιζόταν από την κα Σάντυ Γαλέου, εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ΤΕΒΑ στην Ελλάδα, την κα Ράνια Παπασταύρου, Διοικήτρια ΟΠΕΚΑ, τον κ. Γιάννη Μυλωνάκη, Γενικό Διευθυντή ΟΠΕΚΑ, τον κ. Ιωάννη Πασπάλα, Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του ΤΕΒΑ και τις κυρίες Φωτοπούλου και Παπαγιάννη, υπαλλήλους της Διαχειριστικής Αρχής.

Ο Δήμος Φυλής είναι επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης Δυτικής Αττικής για το ΤΕΒΑ, στην οποία συμμετέχουν επίσης οι Δήμοι Μεγαρέων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας, καθώς και η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.