«Έξυπνες Πόλεις»: Οξεία κριτική δημάρχων στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ –«Μας εκθέτεις!» - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
19
Νοέμβριος
Back
«Έξυπνες Πόλεις»: Οξεία κριτική δημάρχων στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ –«Μας εκθέτεις!»

«Έξυπνες Πόλεις»: Οξεία κριτική δημάρχων στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ –«Μας εκθέτεις!»

Την αποκάλυψη της aftodioikisi.gr για το «ρουσφέτι» στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ αναφορικά με το πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις», έφεραν στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, οι δήμαρχοι Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μέλη της παράταξης του κ. Παπαστεργίου.

Την αρχή έκανε ο κ. Κουκοδήμος, του οποίου ο δήμος (Κατερίνης) είναι ένας από τους οκτώ που υπερπήδησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, προκειμένου ο δήμος Τρικκαίων, παρότι έχει μικρότερο πληθυσμό, να ενταχθεί κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα.

«Δεν μ’ αρέσουν τα πηγαδάκια και οι συζητήσεις πίσω την πλάτη.  Γι’ αυτό το λόγο θέλω να μου λύσετε μια απορία Από το πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με 320 εκατ. για τις ‘Έξυπνες Πόλεις’, αποσπώνται 90 εκατ. για 16 δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων. Και μέσα σε αυτούς τους δήμους εντάσσεται ως 17ος ο δήμος Τρικκαίων, ο δικός σας δήμος, ο οποίος όχι μόνο δεν έχει πληθυσμό άνω των 100.000 αλλά και ξεπερνάει οκτώ δήμους με μεγαλύτερο πληθυσμό. Εάν ο δήμος σας είναι ‘Έξυπνη Πόλη’, θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει εξυπνότερη, αφήνοντας άλλους δήμους εκτός;», έθεσε το ερώτημα ο δήμαρχος Κατερίνης.

Εκτίθεται και ο Πρόεδρος και η ΚΕΔΕ

Και συνέχισε: «Δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό. Ο δήμος μου που έχει μεγαλύτερο πληθυσμό να μην περιλαμβάνεται και να περιλαμβάνεται ο δήμος Τρικκαίων. Θέλω μία εξήγηση. Γιατί αυτά ότι δήθεν η Κομισιόν ζήτησε να συμμετέχει και δήμος Τρικκαίων (σ.σ. που ‘διέρρεε’ ο κ. Παπαστεργίου) δεν ισχύουν και δεν αποτελούν δικαιολογία.  Έχω διατελέσει βουλευτής και έχω μετάσχει σε όργανα της ΕΕ και γνωρίζω ότι η Κομισιόν δεν ασχολείται με μεμονωμένους δήμους αλλά με κράτη».

Την σκυτάλη από τον δήμαρχο Κατερίνης πήρε ο συνάδελφός του Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος τόνισε χαρακτηριιστικά: «Ο κ. Κουκοδήμος έθιξε ένα θέμα. Η συμμετοχή του δήμου Τρικκάιων δεν εκθέτει μόνο τον Πρόεδρο αλλά ολόκληρη την ΚΕΔΕ. Πώς το δέχθηκε ο Πρόεδρος να υπερπηδά ο δήμος του οκτώ άλλους δήμους με μεγαλύτερο πληθυσμό;»

Θράσος Παπαστεργίου

Και ενώ όλοι περίμεναν, μετά την σκληρή κριτική που δέχθηκε από συναδέλφους του, μάλιστα, με τους οποίους βρίσκονται στην ίδια παράταξη, ο κ. Παπαστεργίου θα έσπευδε να απολογηθεί και να δηλώσει ότι θα επανεξετάσει την στάση του, εκείνος έπραξε ακριβώς το αντίθετο! Δήλωσε με θράσος ότι «για την επιλογή του δήμου του (σ.σ. από ποιον;) δεν πρόκειται να απολογηθεί. Είμαι περήφανος για την πολιτική του δήμου μου στον τομέα αυτό», συμπλήρωσε χωρίς αφενός να φέρει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ότι η επιλογή ήταν όντως της Κομισιόν, και αφετέρου να πείσει ότι δεν χρησιμοποίησε την θέση του ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ για να υπερπηδήσει άλλους συναδέλφους του.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!