εξάρχεια-αντικαπιταλιστική-ανατροπή-1058970
ΔΗΜΟΙ | 04.10.2022 | 11:36

Εξάρχεια-Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Να σταματήσει η προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων

Να σταματήσει άμεσα η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιστών/τριών κατοίκων των Εξαρχείων απαιτεί με ανακοίνωσή της η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, ενώ στηρίζει παράλληλα την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στις 17:30 στο δημαρχείο της Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η καταστολή, η βία, η αστυνομοκρατία και οι προσαγωγές ως στοιχείο άσκησης πολιτικής από τον Μπακογιάννη για την επιβολή της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του λόφου Στρέφη και των Εξαρχείων, αλλά και άλλων πάρκων και λόφων της πόλης, έχει γίνει τελικά μόνιμη πρακτική.

Ο δήμαρχος της Αθήνας, πέρα από υπερασπιστής συμφερόντων ιδιωτικών εταιρειών (Prodea, Unisson κ.λπ.), έχει αναλάβει και ρόλο αστυνομικού επιθεωρητή. Με προφορικές εντολές απαγορεύει συγκεντρώσεις και στέλνει δυνάμεις καταστολής ενάντια στις γειτονιές που αντιστέκονται.

Έτσι, το πρωί στις 3/10, για μια ακόμα φορά έστειλε τις δυνάμεις καταστολής στον λόφο Στρέφη, όπου με εντολή του προσήχθησαν πάνω από 13 κάτοικοι στη ΓΑΔΑ.

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή και την κυβέρνηση, οι οποίες στρέφονται για μια ακόμα φορά ενάντια στους αγωνιζόμενους/ες κατοίκους της πόλης, με ένα νέο κρεσέντο αστυνομοκρατίας.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις σημερινές προσαγωγές στη ΓΑΔΑ (μεταξύ των οποίων και του μέλους της Κικής Μένου). Απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων/εισών και το σταμάτημα κάθε δίωξης σε αυτούς/ες και τους/ις υπόλοιπους/ες αγωνιζόμενους/ες για την υπεράσπιση της γειτονιάς των Εξαρχείων.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι αγώνες δεν δικάζονται, δεν τιμωρούνται.

 

Γραφεία Αιόλου 47, 3ος όρ., τηλ. 2103248892

 

Δημοτικός σύμβουλος: Κεφαλληνός Παναγιώτης, τηλ. 6934511133

 

Ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης:

Ρέππα Ντίνα, Ρίζος Μιχάλης, Μάτσα Κατερίνα,

Παπαχριστούδη Ματίνα, Σιαπάτης Αποστόλης, Μένου Κική