Ευρωπαϊκό ενεργειακό βραβείο στο Δήμο Ρέθυμνου

Στη Λευκωσία στις 15 και 16 Μαίου στο το διεθνές συνέδριο του προγράμματος MEDEEA, θα παραλάβει ο δήμος Ρέθυμνου το ευρωπαϊκό ενεργειακό βραβείο που πιστοποιεί ότι είναι πρωτοπόρος στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας.

Η διάκριση του δήμου έγινε στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «MEDEEA – Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Βραβείου (eea) σε Μεσογειακές Περιοχές».

Με βάση το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει και ο δήμος Ρεθύμνης, πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη επιθεώρηση από την πιστοποιημένη επιθεωρήτρια Διεθνούς/Ευρωπαϊκού χρυσού επιπέδου, Anne Lialhe. Ο δήμος έλαβε την πιστοποίηση, καθώς είχε συγκεντρώσει τις υψηλότερες βαθμολογίες, κατά την αξιολόγησή του από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η διάκριση του δήμου Ρεθύμνης αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αναμένεται να χρησιμεύσει για τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.

«Ο δήμος μας είναι στους πρωτοπόρους δήμους της Ελλάδας, έχοντας δραστηριοποιηθεί στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, μείωσης εκπομπών CO2, καταπολέμησης του φαινομένου του θερμοκηπίου και προστασίας του περιβάλλοντος» δήλωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ


Αφήστε μια απάντηση