Έτοιμοι σε 3 μήνες οι ποδηλατόδρομοι στη Θεσσαλονίκη

Τη σύμβαση για τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων μήκους 12 χλμ. στη Θεσσαλονίκη υπέγραψε ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων θα καλύπτει κυρίως την περιοχή της παραλιακής ζώνης αλλά και κάθετους οδικούς άξονες.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο δικτύου ποδηλατοδρόμων 12 χλμ. προϋπολογισμού 1.550.000 ευρώ που θα ολοκληρωθεί σε τρείς μήνες και η κατασκευή του θα γίνει με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές.

«Προωθούμε ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς, αφού το ποδήλατο δεν ρυπαίνει και αποτελεί μέσο σωματικής άσκησης για μικρούς και μεγάλους. δημιουργούμε ένα απολύτως ασφαλές δίκτυο ποδηλατοδρόμων που θα παραδώσουμε για χρήση μέχρι το τέλος του χρόνου», τόνισε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με την μελέτη, το δίκτυο ποδηλατοδρόμων θα διέρχεται από την παλιά και νέα Παραλία, από το πάρκο της ΧΑΝΘ καθώς και από τις οδούς Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης, Αγίου δημητρίου, Καυταντζόγλου, Λ. Στρατού, Σαλαμίνος, δωδεκανήσου, Πολυτεχνείου Κουντουριώτου, Αναγεννήσεως, Πλ. Αριστοτέλους, Στρατηγού Καλλάρη και από τον πεζόδρομο της δημ Γούναρη.

Ήδη,πάντως, ο δήμος σχεδιάζει την επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων και σε άλλες περιοχές της πόλης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!