Εθελοντική Ανακαίνιση Γυμνασίου Άνοιξης

Μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Άνοιξης, εξειδικευμένοι γονείς-μέλη, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του σχολείου, πραγματοποίησαν επιθεώρηση στους χώρους του σχολείου με σκοπό την καταγραφή ελλείψεων σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας (Υ&Α) και γενικότερα ελλείψεων ως προς τις κτιριακές υποδομές (ΚΥ) του σχολείου που επηρεάζουν  και την ομαλή λειτουργία του. Τα ευρήματα και οι ελλείψεις παρουσιάσθηκαν από το προεδρείο του Συλλόγου με λεπτομέρεια,  σε διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με το Δήμαρχο κ. Καλαφατέλη, τον Πρόεδρο της Β’βάθμιας Σχολ. Επιτροπής κ. Παλιγγίνη και τη Διευθύντρια του σχολείου κα Κρεμμύδα 

Από τις συζητήσεις προέκυψε ότι κάποιες από αυτές απαιτούν εξειδικευμένα συνεργεία, κάποιες απαιτούν εκπόνηση έργου από πλευράς Δήμου και κάποιες μπορούν να γίνουν άμεσα  με εθελοντική πρωτοβουλία γονέων και παιδιών, καθόσον δεν απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες.

Οι τρεις φορείς συμφώνησαν τα παρακάτω:

α.  Να σταλεί έγγραφο στο Δήμο με τα αποτελέσματα της επιθεώρησης υπογεγραμμένο από τη Διευθύντρια και το Σύλλογο, προκειμένου να δρομολογήσει ο Δήμος τα έργα που απαιτούν εξειδικευμένες   διαδικασίες.

β.  Να καταγραφούν όλα τα αναλώσιμα υλικά που απαιτούνται για την άμεση αποκατάσταση των μικροεπισκευών και τη συντήρηση, τα οποία θα διατεθούν από το Δήμο (χρώματα, ηλεκτρολογικό υλικό, βρύσες, πλακάκια, μπετούγιες, κλειδαριές κτλ), προς το σύλλογο.

γ.  Να συγκροτηθεί εθελοντική ομάδα γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών και να αναλάβουν να οργανώσουν δράση ανακαίνισης του σχολείου, στο πλαίσιο της εθελοντικής ευαισθητοποίησης, της φροντίδας του χώρου  και της συλλογικής συνεισφορά των γονέων στο χώρο των παιδιών τους.

Για το σκοπό αυτό την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 και ώρα 08.30, με πρωτοβουλία τού συλλόγου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική δράση για την ανακαίνιση και τις μικρο επισκευές στις αίθουσες διδασκαλίας, τους κοινόχρηστους χώρους και το προαύλιο (βάψιμο αιθουσών, βάψιμο καγκέλων παραθύρων ισογείου, αντικατάσταση λαμπτήρων, μπριζών, βρυσών, πλακάκια, διαμόρφωση παρτεριών, φύτεμα, επισκευές πάγκων κτλ). Ο Δήμος θα διαθέσει εκτός από τα υλικά και 2 τεχνίτες εξειδικευμένους για ηλεκτρολογικά και επισκευές. Απαραίτητη είναι όμως η συμμετοχή η δική μας και των παιδιών μας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ, ΑΝΟΙΞΗ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ


Αφήστε μια απάντηση