Εθελοντές γιατροί στη Λέσβο για την υγειονομική κάλυψη των μεταναστών

Ομάδα εθελοντών γιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, του ΙΣΑ και της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την αιγίδα της ΚΕΔΕ, μετέβησαν στη Λέσβο για να συνδράμουν την υγειονομική κάλυψη των μεταναστών, έπειτα από συνεννόηση του Προέδρου του Ι.Σ.Α Γιώργου Πατούλη, με το Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Υγείας.

Η ιατρική ομάδα, η οποία αποτελείται από παθολόγο, δερματολόγο, δύο καρδιολόγους, δύο παιδίατρους και έναν εργαστηριακό γιατρό, θα παραμείνει στο νησί τις επόμενες ημέρες για να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας Μυτιλήνης.

Οι εθελοντές γιατροί του ιατρείου επισκέφθηκαν το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, και παρέδωσαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό, ενώ παρείχαν ιατρική φροντίδα σε ασθενείς μετανάστες.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες ο πρόεδρος του ΙΣΑ και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, μαζί με εθελοντές του ιατρείου σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Μυτιλήνης Σ. Γαληνό, είχαν επισκεφθεί τα Κέντρα Υποδοχής και προσέφεραν ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής είναι πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας που χρειάζονται υποστήριξη και στο τελευταίο άκρο της χώρας. Σήμερα θέτουμε και εμείς τις δυνάμεις μας μαζί με την Κ.Ε.Δ.Ε για να συνδράμουμε την υπηρεσιακή κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των υγειονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Ελλάδας που δέχονται μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα. Πρέπει, ωστόσο, να τονίσουμε ότι είναι χρέος της πολιτείας, να δημιουργήσει άμεσα την υποδομή, για την συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου δικτύου για την υγειονομική κάλυψη των μεταναστών, στο πλαίσιο μιας συγκροτημένης εθνικής πολιτικής. Εμείς θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο για να καλύψουμε τα κενά μέχρι η χώρα να ξεπεράσει την κρίση αυτή».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΛΕΣΒΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!