νέα-ερυθραία-καθυστερούν-να-κόψουν-ξε-1129405
ΔΗΜΟΙ | 29.01.2023 | 20:40

Νέα Ερυθραία: Καθυστερούν να κόψουν ξεραμένα δέντρα – Κίνδυνος ατυχήματος

Έναν ολόκληρο χρόνο περιμένει ένας κάτοικος της Νέας Ερυθραίας από τον Δήμο Κηφησιάς να κόψει τα τέσσερα ξεραμένα δέντρα έξω από το σπίτι του.
Όπως επισημαίνει ο κ. Χαλικιάς στην επιστολή του, επί έναν ολόκληρο χρόνο δεν μπορεί να βγάλει άκρη με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες.

Όπως τονίζει, δε, ο κίνδυνος ατυχήματος από την πτώση των ξεραμένων δέντρων είναι τεράστιος.

Και παρότι, όπως λέει, από το καλοκαίρι έχει εγκριθεί με δημοτική απόφαση η κοπή των δέντρων μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα.
Αναλυτικά η επιστολή:

Προς το σχετικό αρμόδιο,

Καλησπέρα σας και Καλή Χρονιά.

Λέγομαι Χαλικιάς Γεράσιμος-Χαράλαμπος του Ιωάννη με ΑΦΜ 047322643 και είμαι ιδιοκτήτης της κατοικίας στην οδό Μήλου 6 (& Κρήτης γωνία), Νέα Ερυθραία 14671 όπου διαμένω με την οικογένεια μου. Είμαι πατέρας 2 αγοριών 7 και 9 ετών.

Σε συνέχεια αιτήματος μου στο Δήμο Κηφισιάς πριν από έναν ολόκληρο χρόνο – τον Φεβρουάριο του 2022 – για την κοπή των 4 δέντρων που έχουν ξεραθεί ολοκληρωτικά με κίνδυνο να πέσουν και να θρηνήσουμε θύματα αλλά και υλικές ζημιές, επί του πεζοδρομίου της οδού Κρήτης (ξεκινώντας από την γωνία Μήλου 6 και Κρήτης), ενημερώθηκα τον Ιούλιο του 2022 ότι εγκρίθηκε το αίτημα μου για την κοπή των 4 δέντρων με Αριθμό Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου 123 (του 2022).

Παρ’ όλα αυτά ακόμα δεν έχει καμία ενέργεια από τον Δήμο Κηφισιάς, έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος, τα δέντρα έχουν αρχίσει να γέρνουν επικίνδυνα, και έρχεται βαρύς χειμώνας που θα προκαλέσει σίγουρα το σπάσιμο κλαδιών και ίσως των ίδιων των δέντρων. Θυμίζω τις ζημιές που προκάλεσε η βαρυχειμωνιά του 2021 σε όλα τα βόρεια προάστια, αλλά σε προσωπικό επίπεδο στον φράκτη μου και φυσικά δεν αποζημιώθηκα ποτέ.

Έχω κατά καιρούς μιλήσει στο Δήμο με διάφορους στις αρμόδιες διευθύνσεις όπως, ενδεικτικά αναφέρω (με συγχωρείται αν μπερδεύω τις Διευθύνσεις τους):

– Κα Μπαζίου, Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Δήμος Κηφισιάς

– Κος Δορμούσης, Τεχνική Υπηρεσία, Δήμος Κηφισιάς

– Κα Γαρυφαλλίδου, Τεχνική Υπηρεσία, Δήμος Κηφισιάς

– Κος Χρυσικάκης, Δήμος Κηφισιάς

– Κος Μπενιόβας, Πολιτική Προστασίας Δήμος Κηφισιάς

Έχω προσπαθήσει πολλές φορές και έχω αφήσει πολλά τηλ. μηνύματα στις Γραμματείς και του Δημάρχου αλλά και του Αντιδημάρχου αντίστοιχα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Δεν με κάλεσε ποτέ κανείς πίσω – δεν καταλαβαίνω γιατί κρύβονται – ενώ εγώ κάνω το καθήκον μου και πληρώνω τους φόρους μου στο κράτος από το Νοέμβριο του 1997 που είμαι ασφαλισμένος χωρίς καμία καθυστέρηση κάθε χρόνο.

Καταλαβαίνετε σε τι απόγνωση βρίσκομαι για να στέλνω αυτό το μήνυμα Κυριακή πρωί, αντί να παίζω με τα παιδιά μου.

Ως πατέρας για τα παιδιά μου, καθώς και για τους φίλους τους που παίζουν στον ιδιόκτητο κήπο μας καθημερινά – κάτω από αυτά τα πεθαμένα δέντρα – είμαι υπεύθυνος για την ασφάλεια τους. Συμπληρωματικά όμως πρέπει να προστατεύσω και την περιουσία μου που με κόπο 10ετιών απέκτησα.

Σας παρακαλώ λοιπόν αυτή την φορά ευγενικά σας ζητάω σε συνέχεια της Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με Αριθμό 123 (του 2022) να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την κοπή και απομάκρυνση αυτών των 4 πεθαμένων δέντρων μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου 2023.

Κρατώντας όλα τα νόμιμα δικαιώματα μου.

Με εκτίμηση,

Γεράσιμος Χαλικιάς, M.Sc.

Διευθυντής Πωλήσεων

ERGO Ασφαλιστική Μονοπρόσωπη Α.Ε.

Τομέας Πωλήσεων

Λεωφ. Συγγρού 173

171 21 Ν. Σμύρνη

Τηλ. +30 210 3705384, 6944241624