ΕΡΓΟΣΕ: 50 εκατ. ευρώ για την ηλεκτροκίνηση της γραμμής Λάρισας – Βόλου

Μέσα στο 2016 θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την υλοποίηση των έργων ηλεκτροκίνησης στην γραμμή Λάρισας – Βόλου και στη γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Θάνος Βούρδας, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη σήμερα και αύριο στην Θεσσαλία.

Ο κ. Βούρδας που επιθεώρησε σήμερα το πρωί και τη γραμμή στο κομμάτι Τιθορέα – Δομοκός ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στη συγκεκριμένη περιοχή, ώστε η διαδρομή στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη να πραγματοποιείται μέσα σε 3,5 ώρες. Σήμερα το απόγευμα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ θα επισκεφθεί τις διαβάσεις σε Σαράγια και Γκαζέλο και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Τρικκαίων.

Για τα έργα που θα υλοποιήσει η ΕΡΓΟΣΕ έχει υπάρξει ήδη συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και ορισμένα εξ αυτών θα χρηματοδοτηθούν μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας και ειδικότερα οι παρεμβάσεις στον σιδηροδρομικό άξονα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα.

Όπως είπε ο κ. Βούρδας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα τεχνικά δελτία για το έργο της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Λάρισα – Βόλος, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια ο διαγωνισμός. Το έργο της ηλεκτροκίνησης έχει κόστος περί τα 50 εκ. ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2017 και να ολοκληρωθεί περί τα μέσα του 2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ αύριο θα επισκεφθεί την γραμμή Λάρισας – Βόλου και ειδικότερα το κομμάτι που αφορά το Βόλο, για το οποίο υπάρχει τροποποίηση στον σχεδιασμό σε μήκος 9 χιλιομέτρων ώστε η γραμμή να διέρχεται από την Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου και να εξυπηρετεί και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΛΑΡΙΣΑ, ΒΟΛΟΣ, ΕΡΓΟΣΕ, ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!