Εργαζόμενοι στους δήμους: Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις μετά το ναυάγιο με Λέγκα

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στους δήμους μετά το ναυάγιο της συνάντησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Υφυπουργό Οικονομικών Νίκο Λέγκα την Παρασκευή. Ο κ. Λέγκας επικαλέστηκε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία διεθνώς και στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα για αυξήσεις.

                       50 ευρώ η διαφορά

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, στην οποία περιλαμβάνονται αυξήσεις περίπου 70 ευρώ, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που στο πλαίσιο της εισοδηματικής πολιτικής δίνει αυξήσεις 20 ευρώ. Μετά το ναυάγιο της συνάντησης το δ.Σ. της ΠΟΕ ΟΤΑ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη προκειμένου να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα διεκδικήσει τα αιτήματα των εργαζόμενων στους δήμους. Άλλωστε, η απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης χαρακτηριζόταν από τους συνδικαλιστές «προειδοποιητική».

Τα υπόλοιπα αιτήματα της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στους δήμους μεταξύ άλλων λένε «όχι» στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών επιχειρήσεων, ζητούν τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), την αποδοχή της πρότασής τους για τα βαρέα και ανθυγιεινά (ΒΑΕ), ενιαίους όρους αμοιβών και απασχόλησης σε όλους τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά και αντιμετώπιση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!