Εργαζόμενοι ΚΔΑΠ: Συνεχίζονται μειωμένα ωράρια, απολύσεις -Τι απαντά η ΚΕΔΕ

Συνεχίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι μονομερείς ενέργειες δήμων σε βάρος των εργαζόμενων στα ΚΔΑΠ. Επικαλούμενοι μη χρηματοδότηση του από του ΥΠΕΣ:

-Είτε απολύουν εργαζόμενους. Ήδη σχετικές αποφάσεις έχουν λάβει οι δήμοι: Ωραιοκάστρου, Μεσολογγίου, Μονεμβασιάς και Άργους Ορεστικού.

-Είτε μειώνουν το ωράριο τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε προ ημερών ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ τόνιζε: «Σήμερα 01/10/2020, αφενός οι ανανεώσεις κάποιων συναδέλφων μας βρίσκονται στον «αέρα» και αφετέρου εκατοντάδες συνάδελφοι θα συνεχίσουν για δεύτερο μήνα (Οκτώβρη) με μειωμένες ώρες εργασίας και μειωμένες αποδοχές καθιστώντας την οικονομική τους επιβίωση απολύτως προβληματική».

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση με σημερινή της ανακοίνωση η ΚΕΔΕ τονίζει ότι έγινε δεκτό το αίτημα για πρόσθετη χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ.

Ωστόσο δεν προσδιορίζει ούτε το ύψος της χρηματοδότησης ούτε το πότε θα δοθεί. Αρκείται στο ότι «τις επόμενες ημέρες οι Δήμοι και τα Νομικά τους Πρόσωπα, τα οποία έχουν την ευθύνη λειτουργίας των ΚΔΑΠ, θα ενημερωθούν για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr:

-Οι δήμοι ζητούν περί τα 15 εκατ. ευρώ.

-Ο υΠΕΣ Τ. Θεοδωρικάκος έχει κάνει λόγο για 10 εκατ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΕΔΕ, ΚΔΑΠ, ΠΑΣΕΚΔΑΠ, ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΩΡΑΡΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!