Εργαζόμενοι ΚΔΑΠ: Αυστηρή απάντηση αλλά & «παράθυρο» συναίνεσης στο ΥΠΕΣ (επιστολή)

Απάντηση στο ΥΠΕΣ σχετικά με το πότε ζητήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, δίνουν μέσω της aftodioikisi.gr, ο εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ. Συγκεκριμένα, με επιστολή του Δ.Σ του ΠΑΣΕΚΔΑΠ.  στην aftodioikisi.gr, απαντώντας στα όσα υποστήριζαν συνεργάτες του κ. Θεοδωρικάκου στην ιστοσελίδα ότι «ουδέποτε ο υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε να συναντήσει εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ», τονίζουν ότι «η παραπάνω πληροφορία είναι απόλυτα ανακριβής» επιμένοντας στην άποψη ότι  «ο ΥΠΕΣ, κ.Θεοδωρικάκος, αρνείται τόσους μήνες να μας συναντήσει και ότι αυτή είναι μία μη αποδεκτή προς εμάς στάση».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ, «οι προσπάθειές μας να συναντήσουμε τον Υπουργό ξεκινούν από τις 23 Ιουλίου 2019 με την 343/23-07-19 επιστολή μας με την οποία τον συγχαίρουμε για τα νέα του καθήκοντα και ζητάμε να ορίσει μία συνάντηση με τους εκπροσώπους μας». Και αφού παραθέτουν το ιστορικό των προσπάθειών τους καταλήγουν: «Είναι στο χέρι του Υπουργού και υπάρχει επαρκής χρόνος πριν την Πέμπτη 13 Φλεβάρη, να πραγματοποιηθεί η συνάντηση και αν τα αποτελέσματα αυτής είναι θετικά για τους εργαζόμενους, προτιθέμεθα να επανεξετάσουμε τη στάση μας. Δεν διαμαρτυρόμαστε άδικα, δεν διαμαρτυρόμαστε χωρίς λόγο, η ανησυχία μας είναι δικαιολογημένη και ο αγώνας μας για το μέλλον των Δομών και των θέσεων εργασίας μας είναι επιβεβλημένος. Δεδομένων των παραπάνω οδηγηθήκαμε στην προκήρυξη της απεργίας μας και της κινητοποίησης έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στη Βασ.Σοφίας την Πέμπτη 13 Φλεβάρη», καταλήγει στην επιστολή του το ΔΣ του ΠΑΣΕΚΔΑΠ.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

Αγαπητοί συντάκτες της aftodioikisi.gr,

Στην απάντηση του ΥΠΕΣ για την προκήρυξη της απεργιακής μας κινητοποίησης την Πέμπτη 13 Φλεβάρη έξω από το ΥΠΕΣ στη Βασ.Σοφίας, αναφέρεται πως «Ουδέποτε ο υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε να συναντήσει εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ».

Επειδή η παραπάνω πληροφορία είναι απόλυτα ανακριβής οφείλουμε να μην αφήσουμε τη δήλωση αυτή αναπάντητη και να εξηγήσουμε με λεπτομέρειες τι εννοούμε όταν λέμε ότι ο ΥΠΕΣ, κ.Θεοδωρικάκος, αρνείται τόσους μήνες να μας συναντήσει και ότι αυτή είναι μία μη αποδεκτή προς εμάς στάση.

Οι προσπάθειές μας να συναντήσουμε τον Υπουργό ξεκινούν από τις 23 Ιουλίου 2019 με την 343/23-07-19 επιστολή μας με την οποία τον συγχαίρουμε για τα νέα του καθήκοντα και ζητάμε να ορίσει μία συνάντηση με τους εκπροσώπους μας.

Από τότε προσπαθούμε ανεπιτυχώς να συναντήσουμε τον Υπουργό, τηλεφωνώντας σε εβδομαδιαία βάση στα γραφεία του στο Υπουργείο (στην Κλαυθμώνος και στη Βασ.Σοφίας) ρωτώντας πού βρισκόμαστε με το αίτημά μας για συνάντηση. Όταν είδαμε ότι μας πάνε από βδομάδα σε βδομάδα και από νομοσχέδιο σε νομοσχέδιο και φτάσαμε στον Οκτώβριο 2019, ζητήσαμε από τρίτους να συνδράμουν να πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Αρκετοί Βουλευτές της ΝΔ, ακόμα και Υπουργοί, προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν και επικοινώνησαν με το γραφείο του Υπουργού, αλλά και με τον ίδιο σε κατ’ιδίαν συναντήσεις τους, θέτοντάς του υπόψη το αίτημά μας για συνάντηση. Περνώντας οι μήνες βρήκαμε πρόσβαση και επικοινωνήσαμε ακόμα και με στενούς συνεργάτες του Υπουργού, οι οποίοι ανέλαβαν να τον ενημερώσουν σχετικά και να μας καλέσουν για συνάντηση.

Αφού όλα τα παραπάνω δεν έφερναν κανένα αποτέλεσμα, αποφασίσαμε σαν μία τελευταία προσπάθεια να επιχειρήσουμε να συναντήσουμε οι ίδιοι από κοντά τον κ.Υπουργό στα πλαίσια μιας επίσκεψής του στην Πρέβεζα το Σάββατο 01/02, όχι για να συζητήσουμε εκεί τα αιτήματά μας, αλλά για να του ζητήσουμε αυτοπροσώπως να μας δεχθεί σε συνάντηση στην Αθήνα, δίνοντάς μας αυτή τη φορά συγκεκριμένη μέρα και όχι άλλη αναμονή. Μάλιστα, Δήμαρχοι μέλη της ΠΕΔ Ηπείρου προσφέρθηκαν να μας «κλείσουν» μία δεκάλεπτη συνάντηση με τον Υπουργό λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΠΕΔ για να του ζητήσουμε το ραντεβού στο Υπουργείο, στην Αθήνα με τους εκπροσώπους μας.

Εκεί ο κ.Θεοδωρικάκος, ενώ οι συνάδελφοι του είπαν «στο πόδι» για ποιον λόγο διαμαρτυρόμαστε ζητώντας του επί της ουσίας να μας δώσει μέρα συνάντησης στο Υπουργείο, μας παρέπεμψε σε συνεργάτη του (ένας από τους συνεργάτες που επικοινωνούσαμε ήδη από το προηγούμενο διάστημα όπως αναφέραμε) για να κανονίσουμε τη συνάντηση. Ο συνεργάτης του Υπουργού μας είπε να τον καλέσουμε τη Δευτέρα.

Αποφασίσαμε λοιπόν να περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα (03/02) το απόγευμα και αν δεν είχαμε ορισμό συνάντησης με συγκεκριμένη ημερομηνία μέχρι τότε (όπως μας υποσχέθηκαν) θα προχωρούσαμε σε απεργία, όπως και κάναμε.

Είναι στο χέρι του Υπουργού και υπάρχει επαρκής χρόνος πριν την Πέμπτη 13 Φλεβάρη, να πραγματοποιηθεί η συνάντηση και αν τα αποτελέσματα αυτής είναι θετικά για τους εργαζόμενους, προτιθέμεθα να επανεξετάσουμε τη στάση μας.

Δεν διαμαρτυρόμαστε άδικα, δεν διαμαρτυρόμαστε χωρίς λόγο, η ανησυχία μας είναι δικαιολογημένη και ο αγώνας μας για το μέλλον των Δομών και των θέσεων εργασίας μας είναι επιβεβλημένος.

Δεδομένων των παραπάνω οδηγηθήκαμε στην προκήρυξη της απεργίας μας και της κινητοποίησης έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στη Βασ.Σοφίας την Πέμπτη 13 Φλεβάρη.

Εκ μέρους του ΔΣ του ΠΑΣΕΚΔΑΠ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΚΔΑΠ, ΠΑΣΕΚΔΑΠ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!