εργαζόμενοι-δ-θεσσαλονίκης-για-ατύχη-982238
ΔΗΜΟΙ | 04.05.2022 | 08:37

Εργαζόμενοι Δ. Θεσσαλονίκης για ατύχημα: Αποδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα σε υποδομές και εξοπλισμό

Για το ατύχημα σε παιδική χαρά του δήμου Θεσ/νίκης εξέδωσε ανακοίνωση η ΔΑΣ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν οι εργαζόμενοι για να γίνονται συχνοί και σχολαστικοί έλεγχοι, ούτε μπορούν να γίνονται άμεσες συντηρήσεις.

Αναλυτικά:

Το ατύχημα που συνέβη με τον  ακρωτηριασμό ενός δάχτυλου  8χρονου κοριτσιού αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά με εφιαλτικό τρόπο, τα μεγάλα  προβλήματα που υπάρχουν στις υποδομές και τον αστικό εξοπλισμό του δήμου Θεσ/νίκης. Στο παιδί και τους γονείς του ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

Τα προβλήματα στις υποδομές και στον αστικό εξοπλισμό του δήμου είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει από την αρχή της θητείας της και η σημερινή διοίκηση του δήμου, με τη συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών, τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, υλικών, εργαλείων κ.α. Ειδικά στις τεχνικές υπηρεσίες έχουμε αναδείξει πολλές φορές τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Δεν υπάρχουν οι εργαζόμενοι για να γίνονται συχνοί και σχολαστικοί έλεγχοι, ούτε μπορούν να γίνονται άμεσες συντηρήσεις. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα ατυχήματα, λόγω της λειψής συντήρησης, έχουν γίνει και σε σχολεία.

Χιλιάδες είναι και τα ευρώ (μια απλή περιήγηση στο σύστημα «διαύγεια» του δήμου το αποδεικνύει)  που δίνονται για αποζημιώσεις για ατυχήματα λόγω κακής συντήρησης των δρόμων, των πεζοδρομίων, για πτώσεις δέντρων και κλαδιών κ.α.

Το κόλπο που εφαρμόζει η διοίκηση είναι γνωστό και δοκιμασμένο από προηγούμενες διοικήσεις. Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι για συντηρήσεις και έργα υποδομών, αφήνουμε να ρημάξουν, βγάζουμε μεγάλες εργολαβίες για να θησαυρίσουν ιδιωτικές εταιρίες. Αυτό κάνουν με τις παιδικές χαρές. Τις άφησαν να ρημάξουν, τώρα έβγαλαν εργολαβία 1.300.000 ευρώ. Τη νέα παραλία την άφησαν να ρημάξει, έβγαλαν εργολαβία 2 και πλέον εκατομμύρια ευρώ κ.α. Ο λαός της πόλης χαρατσώνεται με διάφορους φόρους και τέλη για να υπάρχουν υποτίθεται σωστές υποδομές, αλλά κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα του λόγω των μεγάλων προβλημάτων. Θα μας ξαναπούν ότι για τις προσλήψεις εργαζομένων και άλλα προβλήματα των υπηρεσιών δεν ευθύνονται αυτοί αλλά η κυβέρνηση. Στις δεκάδες συναντήσεις και φωτογραφήσεις  της διοίκησης Ζέρβα με τον πρωθυπουργό, υπουργούς και άλλα κυβερνητικά στελέχη, δεν τους ακούσαμε να απαιτούν προσλήψεις εργαζομένων και αύξηση της κρατικής επιχορήγησης προς τους δήμους, που τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί 65%. Αποτελούν στήριγμα αυτής της πολιτικής. Μην χάνουν χρόνο κάνοντας έρευνα για το ποιος είναι ένοχος για το ατύχημα. Ας δείξουν κατευθείαν τον εαυτό τους και την πολιτική τους.

  Τώρα εργαζόμενοι του δήμου και ο λαός της πόλης να παλέψουμε:

   -Δημοτικές υπηρεσίες πλήρως στελεχωμένες με όλο το απαραίτητο προσωπικό  και εξοπλισμένες με όλα τα εργαλεία και υλικά που χρειάζονται.

  -Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους.